„Megígérte, hogy távozik a kerületből” – Kiderült, kik törték fel az adományládát a Bikás parki kutyafuttatónál





Az állatvédők saját kezükbe vették az ügyet. Az egyik tolvajt meg is találták, aki megígérte, végleg elhagyja a XI. kerületet.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.04.21.
kutyafuttató Újbuda Bikás Park állatvédők lopás

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, fényes nappal a hajléktalanok feltörték a közkedvelt újbudai park és közösségi tér kutyafuttatójában lévő adományládát, amelybe a helyi menhely állatainak gyűjtöttek. Az esetről a Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés számolt be a közösségi oldalán. Az egyik férfit sikerült megtalálni, ám a társát még mindig keresik.

A bal oldalon ülő G. Tamást még mindig keresik Fotó: Facebook/Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés

Tegnap bejelentést kaptunk, miszerint a Bikás parkban tábort vertek ezek a jóravaló, szorgos emberek, de a jól megérdemelt pihenés előtt feltörték a kutyafuttató adományládáját, s azt kifosztották

– írták bejegyzésükben még április 15-én a kerületi állatvédők, akik arról is beszámoltak, hogy mivel az eset közterületen történt, azonnal értesítették az újbudai közterület-felügyeletet, amit rajtuk kívül többen is megtettek

Az állatvédők elmondták, hogy azért tartották fontosnak, hogy értesítsék a köztereseket, mert már nem az első eset, hogy a problémát okozó férfiak a közterületen fogyasztanak alkoholt, szemetelnek, illetve a parkban fetrengenek. A szemtanúk szerint azonban a megérkező rendészek nem végezték jól a dolgukat.

Lapunk az újbudai közterület-felügyeletet is megkereste, hogy kiderítsük, kaptak-e bejelentést a hajléktalanokról, illetve milyen intézkedést végeztek az ügyben.

„Megkeresésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk. 2024. április 14-én 14 óra 23 perckor telefonon lakossági bejelentés érkezett Újbuda Közterület-felügyeletéhez, miszerint a Bikás parkban lévő kutyafuttatóban hajléktalanok alszanak.
A közterületi járőr páros a bejelentés után 14 óra 28 perckor a helyszínre érkezett. Meggyőződtek arról, hogy a két földön fekvő személy nem sérült, a feltett kérdésekre azt válaszolták, hogy egészségügyi, orvosi segítségre nincs szükségük. A felügyelők intézkedésére elhagyták a futtatót. A bejelentő ekkor már nem volt a helyszínen, a közterület-felügyelőknek az adományláda feltöréséről nem volt információjuk”

állt a lapunknak szóló válasz levélben.

Az állatvédők azonban nem hagyták ennyiben a dolgot. Az eset másnapján újra meglátogatták a bűntett helyszínét, ahol az egyik elkövetővel is összesodorta őket a sors.

A jobb oldali legény, a »maglódi vándor« másnap meglett és tartalmas beszélgetésünket követően szundított egyet az eseményekre, majd megígérte, hogy távozik a vadregényes Tizenegyből, s bár nem tudom így tett-e, de azóta nem látták, s nem jelentettek be újabb garázdálkodást vele kapcsolatban

– írták a közösségi oldalon.

Ellenben a férfi bűntársa, akit G. Tamásként neveztek meg többen is, azóta sem került elő. Ezért arra kérik az embereket, hogyha bárki látja a képen szereplő férfit, esetleg felismeri a ruházata alapján, értesítsék őket. 





 





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás