Vérebszemlét tartottak az állatvédők az újbudai romháznál: nagy bajok vannak!





Tovább folytatódik az újbudai romház körüli botrány. Ez az a ház, aminek a kertjéből egy nagy testű kaukázusi kutya szökött ki az utcára és egy járókelőre támadt. A környékbeliek azt beszélik, hogy a romház telkén állatokat szaporítanak, ezt akarta ellenőrizni az egyik helyi állatvédő egyesület.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.02.06.
Módosítva: 2024.02.06.
XI. kerület újbudai romház véreb állatvédő egyesület gazda

Egy dühös apuka posztja járta körbe az internetet, miután a volt nejét és közös gyermekük kiskutyáját megtámadta egy véreb a nyílt utcán. A nő a rendőrség tájékoztatása szerint nem sérült meg, ám az apuka közölte: nemcsak a kis yorkshire terriert, de gyermekei anyját is megviselték lelkileg a történtek. Szerinte elhúzódó, veszélyes helyzet állt elő a Sáfrány utcában – úgy véli, a romházban szaporítótelepet hozhattak létre. 

A romház körül tartott vérebek miatt aggódnak a Sáfrány utcánál élők /
A romházat védő vérebek miatt aggódnak a Sáfrány utcában élő Fotó: MK

Véreb támadott a nyílt utcán

Múlt héten számolt be róla a Metropol, hogy Kovács Ádám – akinek kérésére a nevét megváltoztattuk – azért fújt riadót az egyik újbudai Facebook-csoportban, mert szerinte veszélyessé vált az utca az épületben, illetve annak kertjében lévő körülmények miatt. Dühös hangvételű bejegyzésében írta meg a volt nejét ért támadás részleteit, majd közölte: a romházban szerinte 8-9 nagy testű véreb is van. Ezek közül tört ki az egyik az összetákolt kapun. 

A bejegyzést az apuka azért írta ki, hogy figyelmeztesse a környékbelieket a veszélyre, és így elkerülhessék a hasonló eseteket. „A kaput kitámasztottuk. Nem tudom, mi lett volna, ha a gyerekeim is ott vannak... Ez életveszély!” – fogalmazott akkor a férfi. 

A romházat a Metropol stábja is megnézte. Ottjártunkkor a posztban leírt helyzet fogadott minket, azzal a különbséggel, hogy mi csak 3 nagy testű kutyát láttunk. Az egyik idős szomszéd azt mondta, az újbudai épület már legalább két éve áll romosan, a tulajdonosa – egy szintén idős nyugdíjas – hetente kétszer jár etetni a kutyákat. „Több is van bent, igen. Sok baj van velük, ugatnak egyfolytában” – fogalmazott akkor a szomszéd. 

Nyomozás indult

Ádám és volt neje a támadás után feljelentést tett a rendőrségen. „A XI. Kerületi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség miatt indított büntetőeljárást, valamint az ebrendészeti szabályok megsértése miatt a jegyző felé is jelzéssel élt. A kerületi járőrök ellenőrizték a kérdéses ingatlant, de rendőri intézkedésre okot adó jogsértést nem tapasztaltak” – írta megkeresésünkre a XI. Kerületi Rendőrkapitányság.

A rendőrség mellett a Tizenegy Állatvédő Egyesület kerületi képviselete is meglátogatta az elhíresült romházat. 

Legalább öt kutya van bent, kívülről nem rossz állapotban, ellenben vizet vagy élelmet sehol sem láttunk, viszont az ebekre veszélyes fémtárgyak vannak szanaszét

– fogalmaztak posztjukban. 

Az állatvédők is kimentek a romházhoz /
Az állatvédők is kimentek a romházhoz, fényképeket készítettek a kutyák tartásáról 
Fotó: Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbuda Állatmentés

Úgy vélik, lehetséges, hogy az utcáról nem látható helyen élelem van kitéve az ebeknek, de az biztos, hogy a környezet állattartásra nem teljesen alkalmas.

Az állatvédők nem találtak a szemle során a kutyáknak szánt élelmet és vizet a romház telkén /
Az állatvédők nem találtak a szemle során a kutyáknak szánt élelmet és vizet a romház telkén, veszélyt jelentő vasakból viszont bőven akadt
Fotó: Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbuda Állatmentés

Az állatvédők úgy tudják, a Hatósági Igazgatás is szemlét tart majd a romháznál, hogy megállapíta, betartja-e a gazda az állattartás szigorú szabályait. 

A remekül képzett állatvédelmi szakemberek biztos mindent ellenőriznek majd, ahogy azt kell

– fogalmaztak. Az állatvédő egyesület szerint részben azt kell kideríteni, hogy a romos épület házőrzői rendelkeznek-e transporter azonosítóval, érvényes oltásokkal, valamint a terület alkalmas-e a hatósági igazgatás szerint ennyi állat tartására. 

 





 





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás