"Agresszív kutyákat szaporítanak" - Ötvenkilós véreb támadt a sétáló anyukára az újbudai romháznál





Napok óta áll a bál az egyik újbudai romház miatt, miután egy dühös apuka riadót fújt az interneten. Kovács Ádám szerint kutyaszaporító telepet hozhattak létre abban a romházban, ahonnan kiszabadult és gyermekei anyjára támadt egy ötvenkilós véreb. A rendőrség eljárást indított.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.02.02.
kutya romház sáfrány utca véreb támadás

Csendes helynek tűnik a XI. Kerületi Sáfrány utca, amelynek a békéjét most feldúlták az évek óta üresen álló, félkész épületben tartott kutyák. A helyiek csak romházként emlegetik az ingatlant, amelynek bejárata előtt múlt szombaton, január 28- án elszabadult a pokol.  

Egy újbudai romház miatt aggódnak a környéken lakók /
Aggódnak az újbudaiak a romházban élő vad kutyák miatt / Fotó: MK

"Figyelem! Veszély!"

Kovács Ádám - akinek kérésére a nevét megváltoztattuk - nemrég riadót fújt a Sáfrány utcai romház miatt. A férfi egy dühös hangvételű posztot írt a XI. kerületi Facebook-csoportban.  

“Figyelem! Felhívás! Veszély!"- fogalmazott erősen rögtön az elején bejegyzésében a férfi - és mint kiderült: nem is alaptalanul. A romházban szerinte 8-9 nagytestű véreb is van, amelyek közül az egyik kitört az összetákolt kapun és rátámadt gyermekei édesanyjára, aki éppen a gyerekek yorkshire terrierét sétáltatta.  

Nagyon agresszív kaukázusi juhászkutyák vannak bent! Valaki szaporítótelepet rendezett be ott. A félig lebontott romos ház elhagyatott, nincsenek állandó felügyelet alatt a kutyák! A szomszédok szerint hetente kétszer jön etetni a tulajdonos az ebeket

 - írta ki a férfi. "Valószínűleg az erős szél miatt szökhetett ki az egyik óriáskutya és megtámadta az úttest túloldalán sétáló volt nejemet és a gyerekek kutyáját! A kutyát megtépte, állatorvoshoz kell vinni. Azóta is sokkban van, a sarokból sem mer kijönni..." - részletezte bejegyzésében Ádám. 

A volt nejét is megtámadta az eb, miközben a lábával próbálta védeni az apró testű állatot - szerencsére ő nem sérült meg.  Akárcsak a kutyus, a nő is sokkos állapotba került.  

A feljelentés megtörtént! A jegyzőnek is írtunk a történtek után. A volt páromnak a keze-lába remegett, egy 50 kilós kutya támadta meg

 - nyilatkozott a Metropolnak Ádám. 

"Sok baj van velük!"

A dühös apa azért is írta ki a bejegyzését, hogy a környékbeliek elkerüljék a hasonló eseteket. “A kaput kitámasztottuk, de a veszély nem múlt el. Nem tudom, mi lett volna, ha a gyerekeim is ott vannak... Ez életveszély!” - folytatta az apa, aki csak annyit szeretne, hogy a kutyaszaporító telep szűnjön meg és térjen vissza a béke a környékre. 

A romház nagykapuját kövekkel támasztották ki, hogy ne szökjenek ki a vérebek / Fotó: Máté Krisztián
Valóban kövekkel támasztották ki a romház nagykapuját / Fotó: MK

A Metropol stábja elment a romházhoz. Ottjártunkkor vad kutyaugatás fogadott minket. Három kutyát láttunk, de belülről még többnek a hangját hallottuk, a kerítés pedig valóban ki volt támasztva kövekkel, ahogyan azt a felháborodott apuka mondta. 

Egy idős férfié a ház és a kutyák. Több is van bent, igen. Sok baj van velük, ugatnak egyfolytában. De ilyen még nem történt, hogy valakit megtámadtak. El sem hiszem!

- mondta a romház tulajdonosának egyik szomszédja.  

"Ingatlanbizniszt akart"

Az idős férfi szerint a ház tulajdonosa nem a környéken él, hetente kétszer jön a romházhoz, akkor eteti meg a kutyákat“Két éve kezdte el a házat építeni. Gyorsan haladt az elején, aztán hirtelen abbamaradt a projekt. Ingatlanbizniszt akart, a kész házat ki akarta adni. Nagyon magányos ember egyébként.” - mesélte a szomszéd.  

Több nagytestű kutya is van a ház kertjében /
Több nagytestű kutya is él a házban, lényegében magukra hagyva / Fotó: MK

A kutyatámadás miatt a rendőrség is járt a romháznál.  

“A XI. Kerületi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség miatt indított büntetőeljárást, valamint az ebrendészeti szabályok megsértése miatt a jegyző felé is jelzéssel élt. A kerületi járőrök ellenőrizték a kérdéses ingatlant, de rendőri intézkedésre okot adó jogsértést nem tapasztaltak” - írta a XI. Kerületi Rendőrkapitányság lapunknak válaszolva.  





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás