Már fényes nappal is féltik a gyerekeiket a szülők a 11. kerületben - kitálalt egy édesanya, mi folyik ott

Még egy hét sem telt el a felújított Feneketlen-tavi játszótér megnyitása óta, ahol nemcsak a felszerelt napvitorlák árnyékolják be a létesítményt, hanem a hajléktalanok és a szemét is. A helyiek szerint sötétedés után már le sem mernek menni a játszótérre.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.21. 16:30
Módosítva: 2024.10.21. 20:43
Feneketlen-tó szemét játszótér hajléktalanok

A 11. kerületi Placid atya park Villányi úti részén található az a játszótér, amit a közelmúltban varázsoltak korszerű és gyönyörű hellyé. Új játékokat, hintát, körhintát, vizes játékokat és mászóvárat is kapott. A lakosok egy zöldebb és jobban felszerelt játszóteret vehettek birtokba a régi helyett. Azonban az új piknikasztalokra és a padokra felfigyeltek az utcán élők is. A környékbeliek arra panaszkodnak, hogy esténként rendszeresen megszállják a játszóteret a hajléktalanok.

Feneketlen-tó: Áldatlan állapotok uralkodnak a frissen felújított játszótéren.
Feneketlen-tónál áldatlan állapotok uralkodnak a frissen felújított játszótéren. Fotó: olvasói

Nagyon örültünk, hogy felújították és gyönyörű szép lett. De az örömünk nem felhőtlen, mert még meg sem nyitották a játszóteret és már a hajléktalanok éjszakánként birtokba is vették. Reggel már ki sem megyünk a gyerekekkel játszani, mert mocsok és szemét fogad minket, amit az éjszakai betolakodók hagynak maguk után. Reménykedünk benne, hogy csak az asztalokat és a padokat használják és a játékokat nem

 - panaszkodik Adrienn, aki már fél felengedni a kislányát a játékokra, nehogy elkapjon valami fertőzést.

Áldatlan állapotok a játszótéren

Miután többen panaszkodtak a közösségi oldalon a játszótéren uralkodó állapotokra, a munkatársaink is ellátogattak a Feneketlen-tóhoz. A délelőtti órákban még rend és tisztaság fogadta őket. A Főkert munkatársai addigra már tisztává varázsolták a létesítményt, és a park gondozásán fáradoztak. Azonban a játszótéren az anyukák elmondták, hogy a kutyafuttatót és a bokrokat használják illemhelynek az éjszaka folyamán, szeméttel és zsebkendőkkel dobálnak tele mindent.

Egyre több a hajléktalan a környéken. Mi hallottunk olyan szóbeszédet is, hogy a felszámolt Hős utcai kábítószeresek töltik itt az éjszakákat

- panaszkodik az idős Klári néni, aki sötétedés után nem mer már a tó környékére sem menni. Bíznak abban, hogy megoldódik ez az áldatlan állapot és a játszóteret és a parkot rendeltetésszerűen lehet majd használni. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás