Itt pancsolhat játék közben a gyerek: Íme 10+1 budapesti vizes játszótér

Nem csak a strandokon lehet ebben a kánikulában hűsölni! Mutatunk 10+1 vizes játszóteret, ahol kedvükre pancsolhatnak is a gyerekek az önfeledt játék közben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.13.
vizes játszótér játszóter játék gyerek kánikula

A hőségriadónak messze még a vége, a strandokon igen borsos árat kell fizetni a belépőért, a sima játszóterek pedig sokszor nem elég árnyékosak ahhoz, hogy át lehessen vészelni a nyári szünet hátralévő napjait. Alternatívaként mutatunk néhány olyan vizes játszóteret, ahol pancsolhatnak is a kicsik, ráadásul teljesen ingyen!

vizes játszótér
A vizes játszótereken kedvükre pancsolhatnak is a gyerekek (Fotó: Nagy Gábor /  Kisalföld)

Az egyik legkedveltebb: Városligeti Nagyjátszótér

A Városliget közkedvelt játszóterén nyaranta megnyílnak a csapok is, a párásító mellett így óriási sarazásra és pancsolásra is lehetősége nyílik a gyerekeknek. Sok az árnyékos rész és a napvitorla, ráadásul jégkását és fagyit is lehet kapni – írja a minimatine.hu.

Budafokon: a Rózsakerti játszótér

A Rózsakert utca 21. szám alatt sarazós-vizezős játszóteret alakítottak ki napvitorlákkal. A Budafok-Tétényben található játszóteret tavaly augusztusban nyitották meg.

Már Kőbányán is vizezhetnek a gyerekek

A kőbányai Óhegy park játszóterei közül a Dér utcánál találhatót idén adták át. Az egyik a kisebbeknek való játékelemekkel, a másik mászóvárral, vizezős résszel, mini kalandpályával és csúszkapályával várja a gyerekeket. Sőt, egy KRESZ-park is van a helyszínen. További infók itt találhatók a játszóterekről.

A főváros legnagyobb játszótere: a kispesti vizes játszótér

A Kispesten található játszótér még 2018-ban nyílt meg. 9 hatalmas játékelemet használhatnak itt a gyerekek, például minipatakmedrekben kis zsilipekkel terelhetik a vizet, van spriccelő polip, kalózhajó, megmászható világítótorony és elárasztható homokozó is. A Berzsenyi u. 6. szám alatt található játszótéren mosdó és ivókút is rendelkezésre áll.

Újpesten is élvezhetik a gyerekek a vizet

Néhány éve adták át Újpesten a Szilas Pihenőparkot KRESZ és sportpályákkal, rendezett zöld területtel. Itt található egy vizezős játszótér is, ahol kis gátakon keresztül vezethetik a vizet a kőből kialakított csatornákon keresztül a gyerekek. Ide délután érdemes ellátogatni, mert nincs túl sok árnyék.

Megújult a Klauzál téri játszótér

Idén adták át a megújult játszóteret, ahol egészen piciknek egy házikós részt alakítottak ki, de van egy mászóka, több csúszda és forgók is. Emellett egy vizes-homokozós részt is kialakítottak. Nem túl nagy, de egy kis sarazáshoz pont elegendő.

Vizes játszótér Soroksáron: Tündérkert

A Molnár-szigeten található Tündérkertben van egy kisebb játszótér kis hajóval és mászókával, csúszkapályával, illetve található egy sportpálya is. 2019-ben egy vizes játszótérrel és egy nagyobbaknak való kötélmászókával gazdagodott a terület.

A Benczúr-kertben is van egy vizes játszótér

A Benczúr utca irányából a Benczúr közben (Benczúr Hotel mellől indul) haladva, majd a bal oldali utcát követve, a Városligeti fasor 40. számnál van egy kalandos kis „utca” két ház között, ahonnan megközelíthető a játszótér. Található itt:

  • állatos mászóka, 
  • vizezős-homokozós játékok, 
  • baba-mama hinta, 
  • árnyékolt homokozó, 
  • rugós játékok, kis hajó, 
  • mini mászódomb, 
  • csőcsúszda, 
  • mini focipálya, 
  • mosdó és pelenkázó is.

Bikás Parkban: a kalóz játszótér épült

A trambulinos-gumibuckás helyszínen vannak csúszdák és egy vizezős rész is a homokozónál. Van illemhely, a játszótér melletti ház túloldalán pedig egy árnyékosabb, elkerített, felújított csúszdás, hintákkal, mászókkal pörgőkkel teli játszótér kapott helyet. Nagyon jó gumifutópálya, foci-, illetve kosárpálya is található ezen a helyen.

Óbudán: a Holdudvar

Az óbudai Holdudvar játszótér nevéhez méltó módon az űr tematikáját követi. Van itt fából készült űrhajó, űrállomás, matatófal, hinták, csúszdák. Ráadásul egy kisebb vizezős-sarazós részt is kialakítottak vödörrel, szitával, kúttal.

Csobogós játszótér az V. kerületben: Olimpia park

Az Olimpia parkban ugyan nincs külön vizezős rész, viszont van egy csobogó, ami körül jól lehet szaladgálni, és sok árnyékos rész is található a területen homokozóval, mászóvárral, baba-mama hintával.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás