Féltik a gyermekeiket a szülők Rákospalotán: játszótér közelében szórtak szét mérget

Patkánymérget szórtak szét az állatkínzók egy játszótér közelében. Egymást figyelmeztetik a lakók.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.07.05.
Módosítva: 2024.07.05.
méreg játszótér gyerek

Ismét szörnyű tettre vetemedtek az állatkínzók; ezúttal a XV. kerületben, Rákospalotán, egy állatorvosi rendelő előtt, a Plukkido Ideki játszótér közelében szórtak szét patkánymérget.

Játszótér közelében szórtak szét mérget / Fotó: Google Maps

Féltik a gyermekeket a környéken

A környéken élők között futótűzként terjedt a hír, a gazdik egymást figyelmeztetik a veszélyre, a szülők pedig féltik a gyermekeiket.

Olvastam már, hogy több kerületben rendszeresek a kutyamérgezések, de nem gondoltam volna, hogy nálunk is ilyen lesz. A testvérem rendszeresen a közeli játszótérre viszi az ötéves kisfiát. Azóta nem meri levenni a szemét róla egy másodpercre sem, amikor kint játszik, nehogy valami mérget vegyen a szájához véletlenül. Szörnyű ember, aki ilyenre vetemedik, hogy mérget szórjon szét, ráadásul egy játszótér közelében

– mondta a Metropolnak egy környéken élő nő. 

Mérget szórtak szét / Fotó: Google Maps

Öt év börtön is járhat az állatkínzásért

A mérgezés tünete lehet a vérzés különböző testnyílásokból, makacsul vérző kisebb sebek, bágyadtság, köhögés, véres bélsár. A méreg a véralvadást gátolja, fontos, hogy az állat időben orvoshoz jusson, ha evett belőle. Az új állatvédelmi törvényben foglaltak szerint „ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével, több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. Két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.” A kiskorú veszélyeztetése pedig súlyosbítja a büntetést. 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás