Meglepő húzás: meg vannak számlálva a Google napjai?

Bátor tettel vétették észre magukat. Keményen beleszálltak a Google-be.



Megosztás
Szerző: H. M.
Létrehozva: 2024.10.11. 13:02
Módosítva: 2024.10.11. 15:22
Google usa per

Az amerikai kormány a világ legnagyobb keresőmotorjának, a Google-nak a felszámolását fontolgatja, hiszen azzal vádolja a céget, hogy a szolgáltatásuk károkat okoz az amerikai állampolgároknak. Az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) úgynevezett jogorvoslati lehetőségeket fontolgat.

A Google ma már több, mint egy keresőmotor (Képünk illusztráció) / Fotó: Pexels/Caio

A Google által uralt piac

A huzavona azóta tart, hogy augusztusban egy mérföldkőnek számító bírósági ítélet kimondta, hogy a Google jogellenesen nyomta el a versenytársakat az online keresésben. Ha a DOJ a jogorvoslati javaslatokat végigviszi és azokat az ügyben eljáró bíró elfogadja, az vitathatatlanul a legnagyobb szabályozási beavatkozást jelentené a nagy technológiai cégek történetében.

A Google keményen visszavágott a javaslatok ellen, radikálisnak nevezve azokat, és azt állítva, hogy a jogorvoslatok a fogyasztók, a vállalkozások és a fejlesztők sérelmezését kockáztatják.

A Google a világ szinte minden internetezője számára a legmegfelelőbb keresőmotor lett, az összes online keresés mintegy 90%-át a Google végzi.

A DOJ azzal vádolja a vállalatot, hogy termékeit arra használja, hogy a felhasználókat a keresőmotorjához irányítsa, ahol hirdetések eladásával kereshetnek pénzt. Ez azt jelenti, hogy a potenciális versenytársak nem tudják megvetni a lábukat a keresőmotorok piacán. Hozzátette, hogy a verseny hiánya lehetővé tette a Google számára, hogy abnormálisan magas árakat számítson fel a hirdetésekért, miközben rontotta ezzel a hirdetések és a kapcsolódó szolgáltatások minőségét.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás