Soha nem hallott részleteket árult el a Viszkis bankrabló múltjáról: „Sz*r ember voltam"

Mindent felfedett.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.10.09. 20:30
Viszkis Hajdú Péter Ambrus Attila

Ambrus Attila, azaz a Viszkis az ország leghíresebb bankrablója. A 90-es években az egész ország szeme rajta volt, hiszen elképesztő módon menekült meg a rendőrök és a nyomozók karmai közül, bravúros szökéseit pedig mindenki száját tátva figyelte. A Viszkisről film is készült, és bár már jó útra tért, azért még gyakran sztoriznak róla az emberek. Most Hajdú Péter vendége volt, és számos soha nem hallott történetet mesélt el a múltjáról. 

Ambrus Attila megbánta a múltat

Az a rendőr csaj, aki utoljára rálőtt, befeküdt a rendőrautó alá, és ott mindenféle problémák történtek. Azt mondta nekem néhány éve, hogy én őt le akartam lőni. És ez a rendőr a mai napig meg van győződve, hogy le akartam lőni. Én meg mondtam neki, hogy »Nézze, hölgyem, ha le akartam volna lőni, 4 méterről lelövöm«

– idézte fel elfogásának napját. 

A pszichológusoktól megtanulta, hogy ha túl agresszív az ember, akkor az irányítás kicsúszik a kezéből. Ha valaki pánikba kerül, akkor nem tud irányítani. Viszont ha az ember nem lép fel határozottan, akkor nem veszik komolyan.

Elárulta, hogy összesen 17 fegyvert vitt el, de az első rablásakor, amikor egy postát pakolt ki, nem volt nála semmiféle fegyver.

Mutatott egy régi biztonsági felvételt, amelyen éppen rabol. Elmesélte ennek a történetét is: teniszezni volt az egyik barátjával, ő invitálta meg egy barcelonai nyaralásra. Azt mondta neki, hogy ha szerez egy csajt, aki elkíséri, akkor szívesen megy. Csak egy baj volt: annyi pénze volt mindössze, hogy kifizesse a vacsoráját, ezért ki kellett rabolnia a bankot.

Őszintén vallom, hogy a múltat nem lehet lezárni, az mindig ott van. Engem már csak egy dolog foglalkoztat: van két pici babánk, őket fel kell nevelnem. Ők egy nap szembesülnek azzal, hogy a fater nem csak templomba járt

 – árulta el a félelmét.

Sz*r ember voltam, elcsesztem nagyon sok mindent. Viszont egy dolgot tudok: próbálom helyrehozni a hibáimat.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás