Felháborító! Ambrus Attila húzásától pokolian kiakadtak az emberek





A Viszkis nem csak kerámiázással foglalkozik, előadásokat is tart, amolyan könnyed hangvételű csevegést sztorizgatással, szabadulószobás játékkal, és könyvdedikálással egybekötve.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2023.10.21.
Ambrus Attila szabadulószoba kiakadás kritika

„Szerezzétek meg most a kedvezményes jegyeket, és készüljetek fel egy nevetéssel, ámulattal és talán egy kis zavarodottsággal teli estére, amikor azon tűnődtök, hogy vajon hogy a fenébe volt képes Ambrus Attila megcsinálni ezeket az őrült trükköket! – harsogja egy rendezvény helyszín reklámja a Facebookon. Hogy Ambrus Attila őrült trükkjei pontosan mit takarnak, azt csak találgatni lehet, de nyilvánvalóan köze van ahhoz, hogy 1993 és 1999 között 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat és postákat. Nem kérdés, hogy példa nélküli, hogy egy ilyen fajsúlyú bűnöző mára jó hangulatú foglalkozásokat tartson szabadulási technikákat elemezve, ki is akadt erre az internet népe.

Viszkis, Ambrus Attila
Ambrus Attila előadásokat tart viszkikóstolással egybekötve (Fotó: TV2 Mokka)

Sokaknak nem tetszik  

Az, hogy Ambrus Attila kerámiákat árul, nem újdonság, 2012 óta, a szabadulása után vágott bele a vállalkozásába, a kerámiázást egyébként a börtönben tanulta. A termékeit szinte azonnal venni kezdték az emberek, és ez nyilván nem csak a portéka küllemének köszönhető, sokan azért vásárolnak nála, mert ő a híres Viszkis, akit az egész ország ismer. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kerámiái ne lennének tetszetősek, egyszerűen pszichológiája van annak, ahogy az emberek egy hírességhez viszonyulnak. Legyen az énekes, színész vagy épp egy bankrabló, akit a tévében látnak, ahhoz szeretnének közel kerülni. Mondjuk egy vásárlással. Attila új életet kezdett, törvénytisztelő állampolgárként él, senki nem is bántotta azért, hogy vállalkozni kezdett, a legújabb tevékenysége azonban sokaknak nem tetszik.

Ambrus Attila
Ambrus Attila a saját kerámiáját árulja (Fotó: Bors)

Disznóvágás sorozatgyilkossal? 

Ambrus legújabb vállalkozása az, hogy egész napos programokat szervez. Lehet vele viszkit kóstolni, beszélgetni a könyvéről, interaktív játékokat játszani, köztük szabadulószobásat. Ezek zártkörű események, ahova előre kell regisztrálni. A Viszkis egyébként jó érzékkel indította el ezt a vállalkozását, hiszen nagyon sokan érdeklődnek a programok iránt, szinte minden alkalommal teltházat csinál. De van a társadalomnak egy olyan rétege is, amelyik rosszallóan nézi ezt... Az esemény kapcsán többek között ilyen kommentek érkeznek:

„Ezt a találkozót valamelyik börtönben kellene megrendezni. Ott lenne a helye.”

„Szuper magyar tanáraim voltak, sokat olvasok, de valahogy nem tudtam, hogy a “valaki fejéhez fegyvert tartani” és az “őrült trükk” szinonimák. Tudom leülte büntetését, de számomra ez nagyon ízléstelen. Szabadulj együtt Attilával, legközelebb majd disznóvágás együtt a sorozatgyilkossal?! Persze sok-sok pálinkával!”

„Nem gondoltam volna hogy majd haknizni jár mintha lenne valaki csak azért mert bankot rabolt.”

„Azokat is meghívják, akiknek pisztolyt nyomott a fejéhez?”





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás