Ráharapott a nyelvére: az életét köszönheti ennek egy fiatal férfi

Nem is sejtette, milyen súlyos betegségben szenved, míg orvoshoz nem fordult. Életmentő diagnózishoz vezetett a harapás.



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2024.10.15. 11:00
rák műtét daganat kórház

Balszerencsének tűnő mozzanat hatására fedezték fel időben egy férfi rákbetegségét A 26 éves Dan Durant a staffordshire-i Staffordból először tavaly nyáron vette észre, hogy fekély van a nyelve jobb oldalán, ám nem tulajdonított neki komolyabb jelentőséget. Egy napon aztán véletlenül ráharapott a nyelvére, miután tüsszentett egyet, amitől a csomó begyulladt, ezért orvoshoz fordult - mint utóbb kiderült, ezzel az életét sikerült megmenteni.

Az életét mentette meg egy férfinak az, hogy ráharapott a nyelvére / Fotó: Pixabay

A férfi orvosa rákra gyanakodott a fekély láttán, ezért kórházba küldte Dant, ahol 2024 augusztusában megerősítették, hogy laphámsejtes karcinómában szenved, ami a rák egy agresszív formája. Az orvosok közölték a férfival, hogy azonnali műtétre van szükség a daganat eltávolításához, majd szeptemberben egy több mint 11 órás beavatkozáson esett át, melynek során a nyelve 50 százalékát eltávolították. A sebészek aztán rekonstruálták a férfi nyelvét az alkarja bőrével. Dan jelenleg a biopszia eredményére vár, amelyből kiderül, szüksége lesz-e további kezelésekre.

Meglehetősen nehéz volt megtanulnom helyesen nyelni, és még csak most kezdek hozzászokni a rágáshoz. Nagyon fáj az állkapcsom is, és egy csomó dolgot újra meg kellett tanulnom

- mondta el Dan arról, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenéznie a műtétet követően. Hozzátette, egészen elképesztő volt átélni azt is, ahogy a diagnózis után az élete egyik pillanatról a másikra a feje tetejére állt, ám a családja és a barátai támogatása reményt nyújtott neki a küzdelmei közepette - írja a Mirror.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás