"Ne hisztizzen, ez teljesen normális" – zavarták haza az orvosok a fiatal rákos nőt

A dokik azzal nyugtatták: nincs semmi baj. Aztán kiderült: nagyon is van...



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.14.
orvosi hiba daganat tévedés

Gyakorlatilag semmibe vették az orvosok egy fiatal nő egyre növekvő panaszait, a tüneteit betudva annak, hogy csak túlreagálja a menstruációs fájdalmakat. Azzal csitították: csak drámázik, amit érez, azt nők milliói élik át. Csak később derült ki, mekkorát tévedtek a dokik, méghozzá egy rákdiagnózis képében. A mindössze 23 éves nőben ekkor már egy narancs méretével ért fel a benne növekvő daganat. Még rémisztőbb, mi miatt alakulhatott ki a tumor. A skót Caitlin Simpson nem sokkal azután kezdett el erőteljes fájdalmat érezni, valamint változásokat a menstruációs ciklusában, hogy be kényszerült venni egy esemény utáni tablettát 2021-ben. Ekkor mindössze 23 éves volt. Az orvosok azonban megnyugtatták, hogy nincs semmi baj. 

Amikor azonban nem szűntek a tünetei, újabb vizsgálatokat követelt. Ekkor egy 1 centinél alig nagyobb cisztát mutattak ki, ugyanakkor a szakemberek továbbra sem aggódtak. Azt állították: majd felszívódik magától, de azért hat hónap múlva újra kivizsgálják majd. Caitlin azonban nem kapott fél évvel később időpontot, sem azt követően. Maga is megfeledkezett a dologról. Azt hitte, túl van rajta. Aztán két évvel később pokoli fájdalmat kezdett el érezni. Kórházba szállították, ahol sürgősségi beavatkozáson esett át, miután egy hat centis daganatot találtak a ciszta helyén, mely bármikor rákossá válhatott volna. Ráadásul a helyzete miatt a fiatal nő petefészkét és petevezetékét is el kellett távolítani – számolt be a drámai eseményekről a The Sun.

Caitlint sokkolták a történtek: úgy érzi, az egészségügy magára hagyta. 

"Évek óta megfigyelhettek volna. Amikor először hívtam őket, a tüneteimet menstruációs fájdalomnak tudták be, és azt mondták, túldramatizálom a helyzetet. Soha korábban nem éreztem ilyet. Azt mondták, rendben vagyok, és ez csak az esemény utáni tabletta hatása" – idézte fel a történteket, hozzátéve: az orvosok két teljes évre magára hagyták őt, mialatt a cisztából daganat nőtt.

Ha korábban hallgatnak rám, nem vesztettem volna el a petefészkemet és a petevezetékemet. Kiműthették volna időben

 – fakadt ki. "Úgy érzem, rengeteg időt elpocsékoltak. Teljesen semmibe vettek" – magyarázta a kis híján végzetesnek bizonyuló orvosi tévedés kapcsán. Ráadásul Caitlin meg van róla győződve, hogy a fogamzásgátló és az esemény utáni tabletta együttese okozta a daganatot, ugyanis az első tünetek azután jelentkeztek, hogy az esemény utáni tablettát bevette.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás