A dokik azt mondták, csak túl sokat játszik: gyógyíthatatlan betegség támadta meg a tündéri kisfiút

Hatalmasat hibáztak az orvosok, amikor először megvizsgálták a kisfiút. Már csak hónapjai vannak hátra.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.09.
agydaganat orvosi hiba ritka betegség beteg gyerek

Amikor a tündéri 11 éves kisfiúról kiderült, hogy rákos, szülei úgy érezték, mintha egy busz gázolta volna el őket. A diagnózis nemcsak azért volt kegyetlen és letaglózó, mert a dokik közölték, hogy a gyermeknek csak hónapjai vannak hátra, de azért is, mert ők már egy évvel korábban segítséget kértek, hogy aztán elhajtsák őket azzal: nincs semmi komoly baj. Most csak egy költséges és rizikós külföldi kezelés segíthet rajtuk és szemük fényén. Az angliai Sudburyben élő Ronnie Hood tavaly kezdett egyre erősebb nyakfájdalomra panaszkodni, a háziorvosa azonban kijelentette, hogy minden bizonnyal azért alakult ki nála, mert túl sokat játszik a telefonján, és elküldte fizikoterápiára. Az azonban nem segített, sőt, a gyermek állapota egyre rosszabb és rosszabb lett. Idén februárban már a kis Ronnie szülei követelték a dokiktól, hogy vizsgálják ki rendesen. Ekkor derült ki: agydaganata van, egész pontosan annak egy ritka, ám annál veszélyesebb formája.

Ronnie Hood
A dokik megnyugtatták a szülőket: Ronnie-nak nincs semmi komoly baja Fotó: Northfoto

„Ronnie állapota nem javult. Már sírt a fájdalomtól és a frusztrációtól és zsibbadt a jobb keze. Amikor megkaptuk az MRI eredményét, nem tudtuk elhinni, hogy agytumor. Olyan volt, mintha egy busz ütött volna el minket” – mesélte Ronnie édesapja, milyen volt megkapniuk a kegyetlen diagnózist. A diffúz belsőpontin-glióma (DIPG) rettenetes kilátásokat ígér a gyermeknek: sem a kemoterápia, sem a sugárkezelés nem használ. Februárban a szakemberek csupán kilenc hónapról beszéltek, ami hamarosan letelik.

Ronnie Hood
Ronnie agyát behálózza a gyilkos tumor Fotó: Northfoto

Ronnie egyetlen reménye egy amerikai kezelés egy ONC201 nevű kísérleti gyógyszerrel – írja a The Sun. Ez azonban komoly pénzbe kerül a családnak, ami miatt közösségi adománygyűjtésbe kezdtek. Eddig 21 ezer font gyűlt össze a kitűzött 50 ezer fontos (23 millió forintos) célösszegből. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás