„A kisfiam még ma is életben lenne, ha az orvosok bíznak az anyai ösztöneimben!"





Hatalmasat tévedtek az orvosok, amikor nem vették elég komolyan a gyermek tüneteit. Döntésük tragédiához vezetett.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.12.14.
Módosítva: 2023.12.14.
szepszis gyász orvosi hiba tévedés

Nincs is annál kegyetlenebb érzés, mint amikor egy szülőnek a saját gyermekét kell eltemetnie, pláne, ha a gyermek még alig élhetett valamennyit. Talán csak az, ha a gyászolók tudják: a tragédiát meg lehetett volna előzni, ha az orvosok komolyan veszik a panaszokat, és bíznak az anyai ösztönben. Épp ilyen poklot élt át az az anyuka, aki épp karácsony előtt vesztette el egyéves kisfiát. Máig úgy érzi: meg lehetett volna őt menteni, a dokik azonban elhessegették, mondván: nincs akkora baj, mint ő hiszi. Az angliai Cornwallban élő Melissa Mead kisfia most lenne 10 éves. Lenne – ugyanis 9 évvel ezelőtt, 2014 decemberében holtan találta a kiságyában édesanyja, amikor reggel ébreszteni akarta. A gyermekkel – mint utóbb kiderült – szepszis végzett, az orvosok azonban végig azzal nyugtatták az anyukát, hogy csak valami vírust kapott el a fia.

Melissa Mead, fotó: YouTube videógrab
Melissa máig gyászolja elhunyt kisfiát  Fotó: YouTube

A hatóságok két évvel a tragikus esetet követően, 2016-ban zárták le az ügy vizsgálatát. Megállapították: az orvosok és a segélyhívót kezelő személyzet nem kevesebb, mint 16 esetben hagyták cserben a családot, a kis William életét pedig legalább négy alkalommal lehetett volna megmenteni. Akkor sem aggódtak a dokik, amikor a gyermeknek – 48 órával a halála előtt – 40 fokos láza volt, de amikor hirtelen leesett a testhőmérséklete 35 fokra, akkor is azt mondták az anyukának: a saját ágyában van most a pici a legjobb helyen…

Melissának – mint azt a Daily Mailnek elárulta – nem célja, hogy bárkit hibáztasson, csupán azt szeretné, hogy ne ismétlődjön meg mindez, és ne kelljen másnak átélnie azt, amit ő átélt.

– Azzal a ténnyel kell leélnem az életemet, hogy lefektettem, és ő meghalt. Most bármit megtennék, hogy más ne menjen át azokon a rémségeken, amiken én átmentem. 

Hiányzik a kisbabám, de még jobban hiányzik a tízéves fiam. El sem tudom képzelni, hogy a 10 éves William milyen lenne.

 Rögbizne vagy focizna? Jó lenne a suliban? Ezek olyan kérdések, amikre soha nem kapok választ – magyarázta a máig gyászoló anya, aki elsőszülött fiát vesztette el.

Egész éjjel fent volt második gyermeke mellett: rettegett, hogy a történelem megismétli önmagát

William elvesztése után végül Melissa újra teherbe esett. Megszületett a kis Arthur, az édesanya azonban nem tudja elfelejteni, mi történt első gyermekével. Retteg, hogy megismétlődik a tragédia. 

– Amikor lefektetem, attól félek, hogy másnap nem fog felkelni. Élete 382. napján – ennyi idős volt William, amikor elvesztettük – egész éjjel fennmaradtam és néztem, ahogy Arthur kis mellkasa emelkedik és süllyed – idézte fel az asszony.









Ezeket olvastad már?
Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás