RETRO RÁDIÓ

Felháborító, az orvosok nem vették komolyan a kisfiú tüneteit, ezért kellett meghalnia

„Ne hagyd, hogy meghaljak” - könyörgött édesanyjának a kisfiú, akit hazaküldtek az orvosok, még mielőtt megérkeztek volna a vizsgálati eredményei.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.21.
orvosi tévedés Felfoghatatlan tragédia vérmérgezés

Borzalmas tragédiát kellett átélnie egy kisfiú családjának, miután kétnapos fejfájás és magas láz után orvoshoz fordultak. Az édesanya hiába kérte a kezelőorvost, hogy vegye komolyabban az aggodalmait, könyörgése süket fülekre talált.

Annak ellenére, hogy a vérkép eredményei azt mutatták, hogy Sheldon fertőzésben szenved, az orvosok úgy gondolták, hogy állapota már annyira javult, hogy elengedjék. A kisfiú szüleinek legrosszabb rémálma vált valóra, miután Sheldon Farnell életét vesztette, miután az orvosok hazaküldték. Az otthonában a fiatal Sheldon váratlanul összeesett, olyan fájdalmai voltak, hogy csak kétségbeesetten könyörgött édesanyjának, hogy ne hagyja meghalni. Az még egyelőre nem világos, hogy mi okozta a gyermek betegségét, de az biztos, hogy halálát egy súlyos vérmérgezés okozta, amit egy fülfertőzés váltott ki.

Fotó: Shutterstock

Amikor már szinte haldoklott, szülei megpróbálták értesíteni a kisfiú orvosait, hogy visszaszállíttassák a kórházba, de már nem tudták megmenteni. Ugyan a rohammentő visszavitte az intenzív osztályra, de órákkal később meghalt. Dr. Lawson elmondta, hogy a vizsgálat során kiderült, hogy Sheldon esete „nagyon szokatlan” volt, mivel a vérmérgezésre utaló tünetek csak sokára jelentkeztek.

„Rövid életének utolsó napján a fiam könyörgött, hogy ne hagyjam meghalni. Egy négyévesnek nem is lenne szabad gondolnia a halálra, de a kisfiam érezte, hogy szembe kell néznie vele. Kértünk segítséget, próbáltam gyógyszert szerezni a fiamnak, könyörögtem, hogy nézzenek rá. De nemet mondtak, hagyták meghalni Sheldonomat” - nyilatkozta a Daily Mail oldalának megtörtén az édesanya, Katrina Farnell.

„Megszakadt a szívem, egy hatalmas űr lett az életemben, amit senki nem tud betölteni„ - tette hozzá a gyászoló édesanya. A kezelőorvos később beismerte, hogy nem kezelte helyénvalóan Sheldon betegségét, annak súlyosságához mérten, amit egész életében sajnálni fog. Dr. Lawson belátta, hogy nem lett volna szabad hazaengednie a kis Sheldont, ha ugyanis megvárta volna az utolsó vizsgálatainak eredményét, nyilvánvalóvá vált volna számára, hogy antibiotikum-kúrára van szüksége. A bíróságon az is kiderült, hogy később azért nem értesítette a szülőket, hogy hozzák vissza a gyermeket, mert azt gondolta, úgyis visszajönnek, ha rosszabbul lesz.

Ezeket olvastad már?
A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás