Azt mondták az orvosok az édesapának, hogy csak az idejüket vesztegeti, semmi baj, végül pusztító diagnózist kapott

Súlyos hibát követtek el az orvosok. A beteg hiába próbálkozott többször is, nem hittek neki.



Megosztás
Szerző: H. M.
Létrehozva: 2024.10.20.
beteg Anglia diagnózis

Az átlagos üzletember Scott Stewart élete a feje tetejére állt egy félrediagnosztizált orvosi látogatás után. A 42 éves férfit hónapokkal azután diagnosztizálták motoros neuronbetegséggel (MND), miután a háziorvos visszautasította a tüneteit és a kezelését. 

A beteg nyilvánvalóan csalódott volt az események után (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels/Anna Shvets

Nehéz helyzetben a beteg férfi

Scott Stewart több tőkét követel a betegség kutatásába és a korai motoros neuronbetegség tüneteinek észrevételének szorgalmazásához, miután háziorvosa kezdetben figyelmen kívül hagyta a tüneteit. A 40 éves korában MND-vel diagnosztizált clackmannanshire-i üzletember először egy rángást észlelt a lábában, ami eléggé megijesztette ahhoz, hogy orvoshoz forduljon. A rendelőben azonban azt mondták neki, hogy csak az orvos idejét vesztegeti. Stewart beszámolt kellemetlen élményéről: 

Szörnyű volt. 2022. augusztus 22-én felhívtam a sebészetet, és még mielőtt beszéltem volna az orvossal, azt mondták, hogy csak az idejüket vesztegetnék, ha kapcsolnák, de tudtam, hogy valami nincs rendben. Még az MND körüli nagy nyilvánosság ellenére sem tudták.

Újabb hat hónapba telt, mire egy neurológus megerősítette az állapotát. Bár a diagnózis fájdalmas volt, némi megkönnyebbülést is hozott. Ha már a diagnózis megvan, onnantól lehet kezelni a betegséget. Stewart egészsége romlott, és kerekesszékbe kényszerült, ám családja kiáll mellette és támogatja őt. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás