Áttörés: új csodaszert fejlesztettek ki, ami megváltoztathatja az egész világot

Nagy előrelépést értek el a dánok bizonyos betegségek gyorsabb gyógyításáért.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.10.11. 12:30
Módosítva: 2024.10.11. 15:20
gyógyszer csodaszer futás

Elképesztő gyógyszert fejlesztettek ki orvosok: egy tabletta olyan hatással van a szervezetünkre, mintha 10 km-t futnánk anélkül, hogy egy picit is megmozdultunk volna. Hasonló, mint a Wall-E mesében lévő emberek helyzete, ahol a túlsúlyos tömeg gépek segítségével tornázott, amit az ágyból irányított, miközben a világvége elől menekült.

edzés, futás
Úgy hat ránk, mintha 10 km-t futottunk volna / Fotó: pexels (Illusztráció)

A gyógyszert, aminek a neve LaKe, egy dán csapat fejlesztette ki. Az a céljuk vele, hogy csökkentsék a 2-es típusú diabétesz, sztrók és szívproblémák esélyét. Olyan tudósok állították össze, mint Rasmus N. Ottosen, Jacob M. Seefeldt, Jakob Hansen, Roni Nielsen, Niels Møller, Mogens Johannsen és Thomas B. Poulsen, mind a dán Aarhus Egyetemről. 

Olyan molekulát fejlesztettünk ki, amely képes utánozni a szervezet természetes anyagcsere-válaszát a megerőltető edzésre és a koplalásra. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a molekula olyan anyagcsere-állapotba hozza a testet, amely megfelel annak, mintha éhgyomorra 10 kilométert futottunk volna nagy sebességgel

– közölte dr. Thomas Poulsen.

A gyógyszert eddig egyelőre csak laboratóriumi patkányokon tesztelték, pozitív eredményekkel. A szervezetük ugyanis megszabadult a méreganyagoktól, a szívük pedig erősödött. A gyógyszer lényegi hatása azonban nem ebben bizonyul csak meg: megakadályozza ugyanis az éhségérzetet, mivel étvágycsökkentő hormonokat szabadít fel a szervezetben. 

A fizikai betegségekben szenvedők számára, például akik gyenge szívvel rendelkeznek vagy általános gyengeséget éreznek, egy táplálékkiegészítő lehet a gyorsabb gyógyulás kulcsa

– nyilatkozták hozzátéve, hogy várhatóan nemsokára az embereken való kísérletek is megkezdődnek, írja a UNILAD.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás