Szép álmokat az adótorony tetején – A legextrémebb helyekre csábítják a rossz alvókat

Magyarország turisztikailag egyre vonzóbb a külföldiek számára. Az egyik olasz portál most azoknak a rossz alvóknak a figyelmébe ajánlja hazánkat, mint úti célt, akiknek a természet közelsége talán gyógyír lehet az álmatlanságra.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.10.06. 21:00
álmatlanság Magyarország extrém

Magyarországon szinte kimeríthetetlen azoknak a szálláshelyeknek a tárháza, ahol az ember minden kényelmi igényt kielégítő körülmények között, de a legszokatlanabb helyeken hajthatja álomra a fejét – írja az ilmessaggero.it nevű olasz portál. A lap hozzáteszi, hogy a hazánkba igyekvő turistáknak számtalan lehetősége van arra, hogy a környék csodáinak felfedezése után esténként a hagyományostól merőben eltérő környezetben térjenek nyugovóra. Ilyen lehet egy korábbi adótorony is.

A Bivak Galyatető nem éppen hétköznapi szálláshelyként Magyarország legmagasabb panorámás pontjáról nyújt páratlan kilátást a Mátrára (Fotó: Komka Péter)

A portál a legextrémebb éjszakai szálláshelyek közül elsőként a mátraszentimrei Bivak Galyatetőt említi. Felidézik, hogy a szálláshelyet – amely az ország legmagasabb panorámás pontján áll és korábban adótoronyként üzemelt – két kortárs magyar építész tervei alapján 2015-ben építették újjá. Hozzáteszik, hogy azok a turisták, akik közvetlen kapcsolatot keresnek a természettel, itt biztosan megtalálják a számításaikat.

A Nomad Hotel buborékszállásai a luxus és a természet harmóniáját keresőknek lehet ideális választás  (Fotó: Facebook)

Akik a természettel való kifinomultabb és exkluzívabb találkozást keresik, azok figyelmébe a Nomad Hotel & Glamping Bubble sátrakat ajánlják. Ezek Noszvajon találhatóak és nem mellesleg itt található Európa két legnagyobb buboréksátra is. A hat méter széles luxusgömbök saját fürdőszobával, légkondicionálóval és egy nagy terasszal rendelkeznek, amelyekről egyenes út vezet a szálloda medencéjéhez.

Az egyedi építészeti megoldások és a változatosság az, ami miatt felkerült a portál listájára a Kormorán Marina. Az olasz portál szerint a Tisza-tótól nem messze található szálláshelyen a legváltozatosabb építményekben hajthatja álomra fejét, aki itt száll meg. A rendelkezésre álló szálláshelyek a tavon lebegő házaktól kezdve a panorámás teraszokon át egészen a jakuzzival felszerelt faházakig terjednek.

A tavon lebegő faházak is különleges élményt nyújthatnak (Fotó: Picasa)

A Tolna vármegyében található Ozorai Pipo várkastély is felkerült az ajánlott szálláshelyek közé, ahová azoknak érdemes ellátogatniuk, akik szeretnének egy ugrást tenni a történelemben és visszatérni a reneszánsz udvarokba, és szívesen eltöltenének néhány éjszakát a középkorban – annak sötétsége nélkül.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás