Megunta az ablaka alatt ordító hajléktalant és leöntötte egy vödör vízzel: most gyilkosságért kell Bélának felelnie

Leöntötte vízzel a téli hidegben az ablaka alatt hangoskodó hajléktalan nőt egy kispesti családapa. A sértett nem sokkal később életét vesztette, az elkövetőt pedig ezért emberöléssel vádolják.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.13.
gyilkosság leöntés víz bíróság hajléktalan

A vádlott Béla egy hölggyel érkezett a bíróságra. Már ezerszer megbánta, hogy 2020. december 13-án, a tél közepén vízzel öntötte le az ablaka alatt rendszeresen hangoskodó hajléktalan asszonyt, de az elkövetés idején egyszerűen nem jutott eszébe ennél hatékonyabb mód, hogy rendet tegyen a parkban. Az már a férfi számára is tragédia, hogy a hajléktalan nő a dermesztő téli hidegben kihűlt és meghalt. Korábban többször megkérte a hajléktalant, hogy távozzon a környékről, vagy legalább maradjon csendben, de ez nem használt. Egyszer ugyan a mozgásában korlátozott nő eltűnt egy időre, de aztán visszatért.

vízzel öntötte le
meghalt
Vízzel öntötte le a hajléktalant Béla, most gyilkossággal vádolják  Fotó: Metropol

Béla a tárgyalás megkezdése előtt folyamatosan a kísérőjét vigasztalta, és láthatóan remegett az idegességtől. Tudta, ha bűnösnek mondják ki, hosszú börtönévekre számíthat. Időnként elővette a táskájából a vízzel töltött üdítős flakonját, majd belekortyolt. Még váltott néhány szót az ügyvédjével, majd bementek a terembe. Először Béla mögött foglaltunk helyet, de rendkívül udvariasan megszólított bennünket.

Elnézést. Megkérhetem, hogy eggyel üljenek hátrébb? Nagyon feszült vagyok

 – mondta. Kérésének eleget tettünk.

Vízzel öntötte le a hajléktalant

A tárgyaláson a vádlott jogi képviselője előadta: új igazságügyi szakértő kijelölését kérik az ügyben. A bíró ennek helyt adott, ezért a mára tervezett ítélethirdetés elmaradt. Az ügyvéd szerint nem egyértelmű, hogy a nő halála kifejezetten a vízzel való leöntés miatti kihűlés következménye. A jogász felhívta a bíróság figyelmét, hogy a sértettet nem sokkal a Bélával való utolsó incidense előtt hipotermia miatt kórházban kezelték.

A vádlott egyébként nem tagadja, hogy a hölgyet valóban leöntötte, de azt nem tartja egyértelműnek, hogy ő okozta a halálát.

Az ügyben várhatóan novemberben hirdetnek ítéletet hirdetnek.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás