Nyoma sincs az ősznek, felforrnak a tantermek a következő napokban

Elviselhetetlen forróságra és szárazságra kell számítani a tanév első hetében.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.01.
iskolakezdés hőség tanterem felforr

Szeptember első napján sok napsütést hozott, csapadék szinte egyáltalán nem volt. Hajnalban a hőmérséklet általában 17 és 22 fok között volt, de a hidegre érzékeny területeken néhány fokkal hűvösebb is lehetett. Délutánra azonban felforrt az idő, a maximum hőmérsékletek 31 és 37 fok között vannak jelenleg az országban. Az ősznek nyoma sincs, egészen brutális, ami a továbbiakban várható, pusztító hőséggel kezdődik az idei tanév.

Fotó: Balogh Zoltán

 

Hétfő

Az iskolakezdés napos és száraz időben zajlik majd. A délutáni órákban 31 és 36 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. Csapadék nem várható, így nyárias meleg lesz jellemző.

 

Kedd

Hőség várható, különösen délen, ahol a hőmérséklet akár 37 fokig is emelkedhet. Az aszály továbbra is sújtja az országot, csapadék nem valószínű. Az élénk északkeleti szél némileg enyhítheti a forróságot.

 

Szerda

Országszerte hőségre kell számítani, a hőmérséklet 35 fok körül alakul. Helyenként előfordulhatnak zivatarok és záporok, amelyek átmeneti enyhülést hozhatnak. Az időjárás azonban továbbra is forró marad.

 

Csütörtök

A Köpönyeg előrejelzése szerint hőségre van kilátás, de helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Az élénk északkeleti szél időnként enyhítheti a meleget. A hőmérséklet továbbra is magas marad (akár 37 fok!).









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás