Nagy István: Jön az ár, de mi készen állunk – videó

Jön az ár, de mi készen állunk; az eredményes védekezés feltétele a fegyelmezett munka és a jó szervezettség – közölte az agrárminiszter a közösségi oldalán vasárnap.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.09.15.
Módosítva: 2024.09.15.
Nagy István árvíz videó védekezés

A Facebookra feltöltött videóban Nagy István elmondta: minden idők legnagyobb árvize fenyegeti Mosonmagyaróvárt és a Szigetköz térségét. A Duna és a Lajta vízgyűjtő területein rendkívüli módon megnőtt a lehullott csapadék, ami rohamosan közeledik, ezért a vízügyi szakemberek és katasztrófavédelmi munkatársak munkájára most megfeszítetten szükség van.

Fotó: Illusztráció – Bánkúti Sándor

A miniszter kiemelte: csúcsközeli állapotok, a 2002-es árvízszintek várhatóak.

Szerdára tetőzni fog a Lajta, addigra két szükségtározót mindenképpen meg kell nyitni Mosonmagyaróvár védelme érdekében. A Malom-ági Lajta már le is van zárva, hogy a város belsejét meg tudják védeni

– jelezte.

A Dunára is rekord mennyiségű víz érkezése várható, a szakemberek azt kérik, hogy legyünk készenlétben – mondta. Hozzátette: amikor az önkéntesekre szükség lesz, akkor megadják a helyszínt, megadják a lehetőséget mindenkinek ahhoz, hogy kivegye részét a védekezésből.

Nagy István hangsúlyozta: most a vízügyi szakemberek és a honvédség egységei jönnek segíteni, ők fogják elvégezni szakszerűen a megelőző, védekező munkálatokat.

Az eredményes védekezés feltétele a jó szervezettség és a fegyelmezettség. Hallgassunk a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédelmi munkatársak irányítására, csak közösen lehetünk sikeresek és eredményesek

– fogalmazott a miniszter.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás