Árad a Duna: a Népsziget vendéglátósai még kitartanak, homokzsákokkal vették körbe az asztalokat – galéria

Az Újpest és Óbuda között húzódó Népsziget az utolsó pillanatig tartja a frontot az árvízzel szemben. A helyi vendéglátóegységek homokzsákokkal védekeznek a vízzel szemben, de van olyan is, ahol már pallón, papucsban állnak a vízben a pultosok, hogy kiszolgálják a vendégeket.



Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2024.06.08.
Duna áradás árvíz Népsziget vízszint

A Népsziget, vagy másik nevén Szúnyog-sziget a legészakibb budapesti sziget. Az Újpestet és Óbudát összekötő vasúti hídról és a Marina partról könnyen elérhető sziget tökéletes menedéket nyújt a panelekből kiszabadulni vágyó családosok, párok és kutyások számára. Ahogy megérkezik a jó idő, a Népsziget szinte azonnal megtelik, hiszen ki ne akarna inni és enni egy jót a barátai társaságában, a Duna és a fák ölelésében? A hely varázsa éppen abban rejlik, ami most megleckézteti a vendéglátóegységeket: a karnyújtásnyira lévő Duna partján egymás mellett nyitottak meg a bárok és éttermek, játszótérrel, asztalokkal és fákra tekert lámpásokkal. Most azonban a víz alá került a terület nagy része. 

Víz alatt az egyik vendéglátóhelyhez tartozó játszótér, ahol más esetben rengeteg kisgyermek homokozik és mászókázik boldogan  Fotó: Metropol

A felszolgálók papucsban, pallón sétáltak be a vízben álló pulthoz

Bár még a vendéglátóhelyek tartják a frontot és igyekeznek kiszolgálni a vendégeket, a víz már elérte a játszóteret és több sétaútvonalat is, ahol máskor kutyák szaladgálnak és párok andalognak. Az egyik bárnak muszáj volt az asztalait áthelyezni a híd alá, hiszen a vízszintemelkedés miatt most mind víz alatt lenne. Pénteken (június 7.) még szinte tele voltak a bárok, a felszolgálók papucsban, pallón sétáltak át a vízben álló pulthoz, hogy kiszolgálják a vendégeket.

Hogy szombat délután melyik bárok lesznek nyitva azt egyelőre nem tudni, hiszen a Duna tetőzése mára várható. A homokzsákok tartják magukat, így egyelőre úgy tűnik, hogy a Wassernek például nem kell bezárnia. Pénteken a helyszínen járva azt tapasztaltuk, hogy sokan lejönnek a szigetre, még ha csak a kiöntött Dunát is megnézni, a vendéglátóhelyek pedig mint a süllyedő Titanicon zenélő zenekar, úgy próbálta hangos zenével tartani a lelket az emberekben. A kérdés csak az, hogy meddig jön tovább a Duna és, hogy az emberek egyáltalán le tudnak-e jutni majd a szigetre, vagy ezen a hétvégén le kell mondani a csodálatos Népszigetről. A pénteki állapotot és vízállást tekintse meg képgalériánkban, ahol bemutatjuk, hogy néz ki a víz alá került Népsziget.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás