Kíváncsi vagy, meddig tart még a rossz idő? - el fogsz keseredni

Ha azt hitted, hogy ez már a mélypont, rosszul gondoltad. A pocsék idő a héten már esővel és további lehűléssel párosul.



Megosztás
Szerző: Z. H.
Létrehozva: 2024.09.30. 17:25
időjárás lehűlés eső

Sokan már fázósan húzzák össze magukon a kiskabátot és többen bizony már be is fűtöttek otthon, ugyanis a hűvös nappalok mellett az éjszakák már igazán csípősek. Vajon ez az idő folytatódik, vagy bízhatunk még valami kedvezőbben?

top5 időjárás eső
Olyan idő jön, ami nem lesz túl szívderítő Fotó: Vlad Chețan / Pexels

Nos, a koponyeg.hu előrejelzése szerint a mai 16-17 fokos nappali maximum után kedden, október első napján is hasonló időjárás várható. Csapadékra nem igazán kell készülnünk, ám a napot sokszor takarhatják felhők. A keddre virradó éjszaka elég csípős lesz, sok helyen mindössze 6 fokot mérhetünk majd. Szerdán is teljesen hasonló idő várható, ezen a napon sem érjük már el a 20 fokos napi maximumot, míg csütörtöktől jön az igazi feketeleves. 

Október 3-án és 4-én, vagyis csütörtökön és pénteken ugyanis országos eső várható és a hőmérséklet sem kúszik feljebb 14-15 foknál. Ha abban reménykedsz, hogy hétvégére valami jobb jön az időjárásban, bizony tévedsz. Igaz, hogy a nappali maximumok újra 17 fok közelében lesznek, ám mindkét nap várható rövidebb ideig tartó zápor és zivatar. Vagyis egyelőre semmi remény nem látszik arra vonatkozóan, hogy belátható időn belül igazán jobbra fordulna az időjárás. Vagyis mostantól mindenki jól teszi, ha az esernyőt nem hagyja otthon, hiszen nem igazán lesznek maradéktalanul derült napok, sőt a pulcsi és a kiskabát is a mindennapjaink részévé válik.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás