Óbudai rendelő: se fűtés, se villany, a páciensek fáznak a váróteremben – videó





A háborús időket idézi az az óbudai háziorvosi rendelő, ahol 3 hónapja nincs fűtés, de nem az egyetlen gond... Ha a polgármester kéri a kormánytól a rezsitámogatást, nem lett volna gond.



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.03.02.
Óbuda rezsitámogatás háziorvosi rendelő Kiss László

A Szentendrei úti rendelő várótermében fűtés híján nagykabátban várják a betegek, hogy szólítsa őket az orvos. A rendelést nehezíti, hogy áramot sem használnak a helyiségben, de orvosból is kevés van. Ráadásul a váróterem megközelítése is nehézkes, mert a lift hol működik, hol nem, így többnyire az időseknek marad a gyaloglás. A betegek a balos városvezetést hibáztatják, mert Kiss László polgármester nem kért a kormány rezsitámogatásából. Ha azt a pénzt „elhozza”, ma lehetne fűtés a rendelőben.  

Hideg van, fáznak a betegek a váróteremben, de az orvosi vizsgálóban sincs fűtés Fotó: Metropol 

A Metropol a helyszínen járt

A rendelő úgy fest, mint ahol 50 éve megrekedt az idő. Nem volt felkapcsolva a világítás, és csak kettő villanykapcsoló volt hozzáférhető a négyből, a fűtőtestek pedig teljesen hidegek voltak. A páciensek örültek, hogy éppen jó idő van, mert így nem fáztak a váróteremben annyira, mint akár egy hónappal ezelőtt.

Teljesen hidegek voltak a radiátorok Fotó: Metropol

A betegek előtt nem a fenntartó önkormányzat, hanem az orvosok restellték magukat, legalábbis erről árulkodott az a tavaly kifüggesztett alábbi tájékoztató, amelyet érdekes módon, váratlan gyorsasággal eltávolítottak az ajtóról érkezésünk idejére. Pedig olvasónk csak egy nappal korábban küldte el szerkesztőségünkhöz az általa lefotózott felvételt. Vélhetően az lehetett az eltávolítás oka, hogy egy páciens válaszlevelet tűzött a tájékoztató alá...

Az egyik beteg február végén, üzenetben írta le véleményét...  Olvasói fotó

Mint ahogy korábban megírtuk, az óbudaiak  – másik öt DK-s vezetésű fővárosi kerület mellett – azért estek el több száz milliós állami rezsitámogatástól, mert Kiss László polgármester nem ment el a szükséges kormánnyal való egyeztetésre. Úgy fest, azt nem nyelik le egykönnyen az óbudai betegek, hogy a baloldali polgármester pártérdekből – Gyurcsány Ferenc általános utasítására – maradt távol az ominózus egyeztetéstől, fittyet hányva arra, hogy például a Szentendrei úton már év végén sem tudták fűteni a rendelőt. Óbuda Kiss László távolmaradása miatt közel 700 millió forinttól esett el, pedig láthatóan szükség lett volna a pénzre, az orvosi rendelőben biztos.

44 milliárdot osztottak szét

Mint ismert, a kormány 138 városi és 17 kerületi önkormányzat között osztott szét 44 milliárd forintot, amelyet az önkormányzatok a legfontosabb közszolgáltatások működtetésére fordíthatnak. A tárgyalásokra a tízezer lakos feletti városok és a fővárosi kerületek kaptak meghívót. „A támogatásért cserébe mindenkitől takarékosságot kértünk, ezért az érintett önkormányzatok tervet készítettek a lehetséges energiamegtakarítási lehetőségeikről. A támogatás összegét a települések anyagi helyzete, energiabeszerzési szerződései, valamint az adott önkormányzat egy lakosra jutó iparűzési adó képessége határozta meg”mondta el korábban a Metropolnak Láng Zsolt kormánybiztos.

Megkérdeztük az óbudaiakat

A meleg szükséges, idősek jönnek ide legtöbbször. Például én fázós is vagyok

 – panaszkodott a Metropolnak Jolán, aki éppen a rendelésről jött ki. Videónkat itt nézheti meg:

 





 





Ezeket olvastad már?
Fejfájásra ébredt: néhány órával később meghalt egy 22 éves lány

Fejfájásra ébredt: néhány órával később meghalt egy 22 éves lány

Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás