A foci az egyetlen vigasza a 9 éves agydaganatos fiúnak: „Neki van a legnagyobb szíve”

A legújabb vizsgálati eredmények szerint az agydaganatos fiú állapota nem javult.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.09.20. 12:00
kezelés agydaganatos fiú

Egy család élete fenekestül felfordult március végén, amikor a mindössze kilencéves kisfiukat 4. fokozatú Glioblastoma Multiformeval diagnosztizálták. 

orvos, háziorvos, kórház, beteg
Fotó: Pexels

A bátor Tony Fitzpatrick ritka és nehezen kezelhető agydaganata miatt azóta már számos kemoterápiás és sugárterápiás kezelésen van túl. Sürgős műtéten is túl kellett már esni, ami után még az orvosok sem tudták, hogy valaha képes lesz-e beszélni vagy járni. 

Tony jelenleg nincs elég jól ahhoz, hogy iskolába járjon, így szülei kénytelenek voltak felhagyni a munkájukkal, hogy kisfiukról gondoskodhassanak. Tony hatalmas sportrajongó, akinek semmihez sem fogható szenvedélye a foci. A bátor kilencéves lelkes Liverpool-szurkoló. Egyetlen szórakozása, hogy a Moyola Park AFC-ben játszik, és arról álmodik, hogy egyszer úgy fog játszani, mint Mo Salah.

„Tony mindannyiunkat inspirál. Az agyműtétje után egyidejűleg kemoterápiás és sugárterápiás kezelésekkel nézett szembe, és mindvégig mosolygott. A kimerítő kezelések ellenére ez a kis harcos imád tanulni és játszani a barátaival” – mesélte az agydaganatos gyermekről a családja, majd hozzátették: „Tony-nak van a legnagyobb szíve és a legragályosabb nevetése. Mindannyiunk számára példát mutat arra, hogyan kell mindennap a lehető legteljesebben élni az életet.” 

Tony családja és barátai egy GoFundMe-oldalt indítottak annak reményében, hogy pénzt tudnak gyűjteni a kisfiú alternatív kezeléseire, amelyek segíthetnek enyhíteni a tüneteket és lassítani a betegségét. Ugyanis a legfrissebb MRI-felvételek alapján a kezelés nem használt a kisfiú számára. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás