Állandóan szalonnaillatot érzett az egyetemista, kiderült, agydaganatos

Egy egyetemistánál agydaganatot diagnosztizáltak, miután a tüneteit a túl sok ivászat számlájára írták az orvosok.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.09.20. 16:00
egyetem agydaganat szalonna pánikroham depresszió

A 24 éves Lucy Younger már az egyetem megkezdése előtt bizarr tüneteket tapasztalt, például eszméletvesztést, állandóan szalonnaillatot érzett és gyakran érzett déjà vu-t. A tünetei az egyetemen rosszabbodtak, de az orvosok elküldték annyival, hogy lassítania kell a túl sok ivászatot.

orvos, háziorvos, kórház, beteg
Fotó: Pexels

„Nem éreztem magam szorongónak, de épp akkor költöztem Newquayből Londonba, és rengeteg új emberrel találkoztam, így azt gondoltam, az agyam túlórázik. De szkeptikus voltam, mert nagyon boldognak éreztem magam. Elégedett voltam azzal, ahol az életem tartott. Gondoltam, az orvosok tudják, miről beszélnek” – mesélte Lucy, aki újságíró-gyakornok a londoni Crystal Palace-ban. 

Lucy a következő évet azzal töltötte, hogy állandóan orvoshoz járt. Éles fejfájások kezdték gyötörni, de azt az dokik a szorongásra és a fiatal korára fogták. Lucy elkezdett küszködni a koncentrációjával, az előadások alatt pedig elzsibbadt, de azt depressziónak és pánikrohamoknak tulajdonították, és szorongás elleni gyógyszereket írtak fel neki. Miután végül nagy nehezen beutalót kapott, a CT-vizsgálat jóindulatú agydaganatot mutatott ki, és Lucynak koponyaműtéten kellett átesnie, hogy eltávolítsák azt.

„Egyszerűen tudtam, hogy valami nincs rendben. Olyan migrénem lett, hogy a testem egész jobb oldala elzsibbadt. Nem tudom, mit mondhatnék. Ismered a saját tested. Ha valami baj van, akkor ki kell állnod magadért. Korán észrevettem az agydaganatomat. Ha nem tettem volna meg, fennállt volna az esélye, hogy nem távolították volna el, és a végkifejlet másképp alakult volna. Az emberek azt hiszik, hogy az agydaganat halálos ítélet, de ez nem mindig van így” – zárta sorait Lucy. 

Lucyt négy hónappal később megműtötték, hogy eltávolítsák a daganatot. Később vissza tudott térni az egyetemre, hogy befejezze a tanulmányait. Most már képes normális életet élni, de epilepsziával és rövidtávú memóriazavarral kell együtt élnie az orvosok alkalmatlansága miatt.


 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás