A helyiek a lemondását követelik: őrizetben Óbuda baloldali polgármestere is az alpolgármester után

A korrupcióval gyanúsított Czeglédy Gergő alpolgármester letartóztatásának meghosszabbítása után Kiss László polgármestert is őrizetbe vették. Óbudán dőlni látszik a baloldal korrupciós kártyavára...



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.08.14.
Módosítva: 2024.08.15.
Központi Nyomozó Főügyészség Czeglédy Gergő Óbuda Kiss László

Mint korábban megírtuk, az óbudai korrupciógyanús ügyben elhangzott vallomásokban már elhangzott Kiss László neve. Óbuda baloldali, DK-s polgármestere azonban végig hallgatott. Ma reggel viszont őrizetbe vette a korrupciós bűncselekmények miatt nyomozást folytató Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), amikor összehangolt akciót tartott a III. kerületi önkormányzatnál. A helyiek az egyre súlyosabbnak látszó korrupciógyanú miatt tüntetést szerveznek és petíciót indítanak, amelyben a baloldali városvezetés lemondását követelik.

Czeglédy Gergő alpolgármester és Kiss László polgármester – mindkettejüket elvitték a hatóságok 
Fotó: Facebook

A jóval korábban rácsok mögé került, és százmilliós vesztegetéssel gyanúsított Czeglédy Gergő alpolgármester letartóztatásának meghosszabbítása után ismét összehangolt akciót tartott a KNYF, a hallgatásba burkolózott, korrupciókról elhíresült önkormányzatnál. Ekkor vették őrizetbe Óbuda DK-s polgármesterét. Részleteket egyelőre nem tudni, de több vallomás szerint Kissnek is visszaosztottak a kenőpénzekből. Az egyik vallomásban úgy beszéltek róla, mint „főnökről”, akinek vissza kellett osztani a korrupciós pénzből. Kiss-sel kapcsolatban korábban az is napvilágra került, hogy felesége révén is érintett lehet a botrányban, ugyanis a hölgynek és az ügy egyik szereplőjének közös cége volt a vizsgált időszakban. Az ügyben a polgármester lehet a tizenegyedik gyanúsított. 

Az óbudaiaknál betelt a pohár, tüntetést szerveznek és petíciót is indítanak amiatt, hogy a baloldali városvezetést lemondassák. 

Nagyon sokunknak elege van, korrupt vezetésre nincs szükségünk! Ezért szervezünk tüntetést 29-én reggel 9.00 órai kezdettel. Közben már most szombaton, 17-én 9.00 órakor aláírásgyűjtésbe is fogunk a Heltai Jenő téren Békáson, ez egyben petíció is lesz. Addig csináljuk mindezt, amíg a polgármester és teljes testülete le nem mond

– mondta érdeklődésünkre Nagy Attila. Az óbudai lakó kérdésünkre hozzátette: „A kerület nem érdemli meg azt, hogy Óbuda-Békásmegyert egy lepukkant, kétes erkölcsű polgármester és társai vezessék. Nagyon sokunknak elege van abból, hogy olyan polgármester lett megválasztva, aki nyakig benne lehet egy korrupciós ügyben, miközben ő maga egyszer sem adott magyarázatot nekünk a helyzetre, csak hárított. Másrészt az elmúlt öt évben Kiss László gyakorlatilag semmit nem tett a kerületiekért, és azt gondoljuk, ez nem lenne másként az elkövetkező öt évben sem”. 

100 milliós kenőpénz, fiktív szerződések

Mint megírtuk, Czeglédy Gergő a III. kerület szocialista alpolgármestere – a KNYF gyanúja szerint – azért, hogy biztosítsa egy reklámcég plakátjainak elhelyezését Óbudán, 100 millió forintnyi kenőpénzt fogadott el. A vesztegetési pénz eltusolására pedig fiktív szerződéseket kötöttek. Egyelőre az ügynek 10 gyanúsítottja van, Kiss László a 11. lehet.  A nyomozó ügyészség több személyt vezető beosztású személy által, az előnyért hivatali helyzetével visszaélve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettével gyanúsít, melyet az alpolgármester tettesként, a többi gyanúsított pedig, akik a „strómancégek” ügyvezetői voltak, bűnsegédként követtek el. 

Az már csak külön érdekesség, hogy a kerület baloldali vezetőinek vagyona, az elmúlt években szépen gyarapodott.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás