Felhőszakadás és jégeső teheti tönkre a fővárosi ünnepi tűzijátékot

Sokan reménykednek benne, hogy enyhülés érkezik a szüntelen forróság után és kellemes időben nézhetik a holnapi tűzijátékot a Dunaparton. Rossz hírünk van.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.19.
augusztus 20 augusztus 20. tűzijáték időjárás

A hosszú hétvége harmadik napjára is jósoltak záport, zivatart, de ezek csak a reggeli órákra frissítették fel a levegőt. Az éjszakai vihar sem hozott nagy felüdülést hétfőn. Országszerte 25 és 35 fok között alakult a hőmérséklet. De mi várható a továbbiakban, milyen idő vár a Szent István Napokra kilátogató emberekre?

Man,Refilling,His,Water,Bottle,In,The,Summer,Heat,In
Fotó: csikiphoto /  Shutterstock

 

Kedd, augusztus 20.

A késő délutáni órákig, estig sok napsütésre számíthatunk. Délutántól aztán magasra törnek a gomolyfelhők, és főleg a középső területeken és a Dunántúl keleti felében törnek ki zivatarok! Felhőszakadás és jégeső is lehet. 29-36 fok lesz, az Alföldön várható forróság.

 

Szerda

Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan fordulnak elő záporok, zivatarok. Az északnyugati szél erős lesz. 30-35 fokos, országos hőség lesz.

 

Csütörtök és péntek

Visszatér az igazi strandidő sok napsütéssel, csapadék nélkül. 31 és 37 fok közötti országos hőség valószínű - derül ki a Köpönyeg előrejelzéséből.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás