Akár rosszullétre is lehet számítani az ünnepi hosszú hétvégén: megszólalt a meteogyógyász

Nem lesz fenékig tejfel.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.08.18.
időjárás kánikula előrejelzés tűzijáték

Hétfőn napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, szórványosan záporesővel, zivatarral. 25 és 35 fok között változik a hőmérséklet, ÉNy-on lesz a hűvösebb. Az északi szél sokfelé megerősödik.

HM20110820_110
Augusztus 20-án egyelőre úgy tűnik, hogy problémamentesen megrendezésre kerül Európa legnagyobb tűzijátéka /Fotó: Hegedus Márta / mw archív

Kedden, augusztus 20-án sok napsütés valószínű, és már csak elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megerősödik. 30-35 fokos kánikula lesz.

Szerdán és csütörtökön túlnyomóan napos, igazi strandidő várható, országszerte 30 fok feletti maximumokkal. Kicsi az esély csapadékra.

Figyeljünk oda a hőség testünkre gyakorolt hatására

A Köpönyeg.hu szakértője, dr. Putnoki Dániel meteogyógyászati szempontból is elárulta, hogy mire számítsunk a következő napok kánikulája során.

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV-sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást

– zárta sorait a szakértő.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás