Ezért nyaralnak egyre többen az utószezonban: nemcsak a pénz miatt!

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep fordulópont a turizmusban. Elkezdődik az utószezon, ami ráadásul egyre népszerűbb.



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.08.18.
Módosítva: 2024.08.18.
nyaralás utószezon turizmus

Az elmúlt évek egyik tapasztalata, hogy ha nem is ugrásszerűen, de stabilan emelkedésnek indult azok száma idehaza, akik a nyár közepe helyett tudatosan erre az időszakra, azaz augusztus végére, szeptemberre szervezik a vakációtAz utószezoni nyaralást egyesek a mai napig a szerényebb pénzügyi kerettel rendelkezők nyaralási választásaival azonosítják, de óriásit tévednek! Az utószezoni nyaralás egyre több embernél tudatos választás, nem puszta pénzügyi kompromisszum.

nyaralás utószezon
Amellett, hogy az utószezon valóban olcsóbb, számos más előnye miatt is választják egyre többen boldogan ezt az időszakot a nyarlásra – Fotó: Oliver Sjöström / Pexels

Persze, hogy olcsóbb!

Persze, igaz és bizonyára fontos szempont emellett, hogy érezhetően olcsóbban, nagyságrendileg 30-40 százalékkal alacsonyabb áron tudunk népszerű tengerpartokra hosszabb kiruccanást foglalni ekkorra, mint mondjuk egy hónappal ezelőtt. Ám további nyomós érvek is szólnak a kései nyaralás mellett!

 

Jó fejek leszünk miatta

Még el sem kezdi szervezni az ember az utószezoni vakációt, máris tapasztalja az első előnyét: jó pont a munkáltatónál! Könnyebb szabadságot szerezni, mint a nyárra, amikor a munkatársak többsége szintén menne, tehát náluk is jó pont.
 

Nyaraláshoz ideálisabb időnk lesz 

Azzal az idei nyári hőhullámokat átélve nehéz vitába szállni, hogy a görög, a horvát vagy valamelyik távolibb tengerpart klímája augusztus végén és szeptemberben is bőven ideálisabb időjárási körülményeket biztosít nyaraláshoz, mint amit idén bármelyik vízparton tapasztalhattunk. Ebből fakadóan a túlnyomó többséggel ellentétben nem is kell élet-halál harcot vívni a homokos tengerpart minden egyes négyzetcentiméteréért. Hiába, ez már nem a főszezon...
 

Mindenhová bejutunk, de sehol sem kell nyomorogni

Mint utószezon, további előnye, hogy a hömpölygő turistatömegek levonulása miatt felszabadultak a múzeumok, a helyi nevezetességek. Arról nem is beszélve, hogy a városnézéshez nagyságrendekkel több kedve van ilyenkor a „nyaralónak”. Vagyis van idő és lehetőség látni is valamit a pihenés helyszínéül választott városból – annak tengerpartján kívül. 

 

Az apró betűs rész

Az előnyök mellett azonban sajnos néhány hátránnyal is találkozhatunk, és nem lenne korrekt legalább a legnyilvánvalóbbat megemlíteni: bizonyos lehetőségekről és sok programról lemaradunk amiatt, hogy ezeket kifejezetten a főszezonra időzítik. Összességében azonban még ezek ellenére is megéri az utószezont választani.

Ennyit spórolhatunk!

A Metropol utánanézett, hogy milyen árakkal találkozhattak idén a nyaralók, ha például a Balatont választanák, ahol a mostani előrejelzések szerint még szeptember elején is jókat lehet majd fürdeni. Nos, Balatonfüreden egy népszerű szállodában szeptember elején 2 főnek 1 éjszaka már 47 ezer forintért is foglalható, ebben ráadásul a reggeli és a vacsora is benne van, míg szintén Füreden ugyanúgy szeptember elején egy 2 fős apartman éjszakánként 17 555 forintba kerül. Ez pedig jóval olcsóbb, mint ami a főszezonban volt, amikor két főnek egy balatoni szállodában az egyhetes félpanziós ár például 600 ezer forintba került, míg egy 3 fős apartmanban szintén Füreden éjszakánként közel 40 ezer forintot kellett fizetni.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás