„Elveszítettem minden erőmet” – Elfelejtette, hogy rákos a kómából ébredt 23 éves nő

A 23 éves fiatal leukémia miatt került mesterséges kómába.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.08.14.
leukémia mesterséges kóma rossz hír gyógyulás

A brit Kirah Line-nál 2022 júliusában diagnosztizáltak leukémiát, és az állapota néhány hónap alatt egyre súlyosabbá vált. Még ebben az évben négy kemoterápián kellett átesnie a fiatal nőnek, azonban nem akart javulni az egészsége, ezért végül mesterséges kómába helyezték az orvosai. Az igazán nehéz időszak azonban csak ezután kezdődött. Kirah ugyanis miután felébredt a kómából, teljes elfelejtette, hogy miért került kórházban, és hogy milyen betegséggel küzd, ezért újra át kellett élnie azt a fájdalmat, amit akkor érzett, amikor elsőként tudta meg a diagnózisát.

páciens, beteg, kórház
A kórházban fekve elfelejtette a fiatal nő, hogy rákot diagnosztizáltak nála /Fotó:  unsplash.com – Képünk illusztráció

A megpróbáltatásokról maga Kirah mesélt a Metro magazinnak, miután 2 évvel a leukémia diagnosztizálása után végre tünetmentesen folytathatta tovább az életét.

Egyszerűen sokkot kaptam, nem tudtam elhinni. Elveszítettem minden erőmet, amikor meghallottam a rák szót. Az életem onnantól egészen homályos volt. Kezdetben azt gondoltam, rendben, megtudom csinálni. Mégis sokáig csak sírtam és nem tudtam tükörbe nézni

 - kezdte beszámolóját a fiatal nő. Miután mesterséges kómába helyezték Kirah-t, azt mondta, hogy hallott néha beszélgetés foszlányokat az ágya mellett. Miután pedig felébredt, mérhetetlenül kipihentnek és gondtalannak érezte magát.

Összezavarodtam, azt hittem, hogy megsérültem, vagy megfulladtam, azért fekszem egy kórházi ágyon. Ezután a családomnak újra el kellett mondania nekem, hogy rákos vagyok. Teljesen összetört a hír. Határozottan nehezebben viseltem, mint az első alkalommal a családom szerint. 

- tette hozzá Kirah. A kezelések azonban elkezdtek egyre többet segíteni, és két év után végre tünetmentessé vált a nő, aki még az iskolát is újra folytatni tudta, és most célul tűzte ki maga elé, hogy szociális munkás szeretne lennie, hogy visszaadhasson abból a szeretetből és segítségből, amit a kórházban töltött hónapjai alatt kapott az ápolóktól és orvosoktól. 

Amikor felébredtem a kómából, őszintén nem hittem benne, hogy meggyógyulok. De miután állandóan emlékeztettek rá, és támogattak érzelmileg és anyagilag is, rájöttem, hogy itt kell maradnom. A segítség nélkül ma nem lennék itt 

- zárta sorait a fiatal nő.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás