Előkerült egy ókori babiloni tábla: 61 félelmetes jóslat van rajta

Szörnyű előrejelzések kerültek elő róla. Ezek minket is érintenek.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.08.21.
Módosítva: 2024.08.21.
jövő hátborzongató jövendölés előrejelzés ijesztő

A szakemberek nemrégiben fordítottak le teljesen egy 4000 éves műtárgyat, amelyet több mint 100 évvel ezelőtt találták meg Irakban. A leleten hátborzongató előrejelzések találhatóak.

Döbbenetes mit találtak a kutatók egy régi leleten Fotó: Pixabay.com/Képünk illusztráció

Négy agyagtáblán 61 jóslat olvasható, ezeken többek között az szerepel, hogy egy „király meg fog halni” és egy „nemzet el fog bukni”. A többi jóslatban kemény környezeti katasztrófák láthatóak, miszerint: „Tavasszal sáskaraj támad, és lecsap a termésre. Élelmiszerhiány lesz.”

A babiloniak lázadásokat is jósoltak az országra idegen ellenségek és az időjárás miatt. Az egyik fordítás így szólt: 

Lesz eső és árvíz, és Adad feldúlja a cséplőföldeket. Egy elámi és egy guti sereg egymás ellen fog támadni. A föld el fog pusztulni.

Az előjelek hatására az emberek drasztikus lépéseket tettek, hogy megvédjék vezetőiket. Az egyik jóslat szerint: 

„Egy híres király el fog pusztulni; a fia, akit nem jelöltek/kineveztek a királyságra, elfoglalja a királyságot/trónt, és háború lesz. Az ország elnéptelenedik; városai pusztasággá válnak, és földje megfogyatkozik.”

A kutatók úgy vélik, hogy a jósok a múltbeli tapasztalatokra és a holdciklusra támaszkodtak becsléseikben. Az ókori babilóniaiak a csillagászati eseményeket természeti katasztrófákkal és történelmi eseményekkel, különösen a holdfogyatkozásokkal hozták összefüggésbe.

A táblák feltehetően egy Sippar nevű városból származnak, amely Kr. e. 1894 és 1595 között virágzott a nemzet birodalma alatt. Ez a terület ma Irakban van. A táblák 1892 és 1914 között kerültek a British Museum gyűjteményébe – számol be róla a Metro.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás