Csúnya megfázásnak indult, leálltak a 17 éves lány mozgásfunkciói

Letaglózó volt, ami a kórházban kiderült.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.23.
betegség megfázás kórház egészség

Egy 17 éves lánynak, aki azt hitte, hogy a betegségei egy nemrégiben történt „csúnya megfázás” miatt kezdődtek, hirtelen „megállt az élete”, amikor képtelen volt járni, és szinte naponta rohamai voltak.

páciens, beteg, kórház
A lányt kórházba kellett szállítani – Fotó: unsplash.com (Illusztráció!)

A most 19 éves Amy-Louise Beaumont a shropshire-i Oswestryből „nagyon egészséges” tinédzser volt, aki 2022 októberében egyetemről és emberi jogi ügyvédi karrierről álmodott, amikor hirtelen betegségek és testi rángások jelentkeztek nála.

Mindössze öt nappal később kórházba került, ahol nem tudott járni és beszélni, és funkcionális neurológiai zavarral (FND) – egy ritka probléma azzal, ahogyan az agy információkat fogad és küld a test többi részének – és funkcionális hiperkinetikus mozgászavarral (FHMD) diagnosztizálták, amely rendellenes önkéntelen mozgásokat okozhat.

A lány édesanyja, Julie, egy 55 éves klinikai szakápoló és nővére, Lucy, egy 23 éves ápolónő elmondta, hogy Amy-Louise-nak éjjel-nappal gondozásra és kerekesszék használatára van szüksége, mivel nem tud sokáig járni, és bár a beszéde részben visszatért, az gyakran elnagyolt és „dadogáshoz hasonló”, de ez „óráról órára” változhat.

A család eddig körülbelül 7000 fontot (több mint 3 millió forint) költött a különböző gyógyászati eszközökre, például egy kerekesszékre, és egy 40 ezer fontos (18,5 millió forint) tanácsi támogatást használtak fel, hogy átalakíttassák otthonukat – de Lucy most egy 18 ezer fontos (8 millió forint) online adománygyűjtést indított egy kerekesszékes liftre, hogy „megváltoztassa (a húga) életét”.

Ez lehetővé tenné Amy-Louise számára, hogy önállóan mozoghasson a házban, és újra a családja mellett aludhasson az emeleten, így többé nem érezné magát egyedül. 

Remélem, hogy ez felhívja a figyelmet az FND-re, hogy az ezzel az állapottal élő emberek ne érezzék magukat annyira elszigeteltnek, és hogy az egészségügyi szakemberek jobban megismerjék az állapotot, és lehetőségük legyen megérteni ezt a betegséget

– nyilatkozta a Mirrornak a lány nővére.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás