„A gondolat, hogy soha többé nem ébredek fel, elég ijesztő volt” – Megfázása miatt a halál fenyegette a 28 éves édesanyát



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.07.12.
Módosítva: 2024.07.12.
tüdőgyulladás szepszis vesegyulladás influenza édesanya

Egy anyuka azt mondja, hogy már halott lenne, ha nem bízott volna a megérzéseiben. Leah Denney kezdetben azt hitte, hogy megfázott, de kiderült, hogy életveszélyes vérmérgezést kapott.

Fotó: Pixabay

A 28 éves nőt influenzaszerű tünetek sújtották, beleértve a fájó testrészeket és az ingadozó hőmérsékletet. Megfázás elleni gyógyszereket kapott, és rengeteget pihent abban a reményben, hogy gyorsan felépül.

„Általában rosszul éreztem magam. Melegem volt és fáztam, folyt az orrom, fájt a fejem és a testem. Azt hittem, hogy ez egy erős megfázás. Nem volt étvágyam. Pihentem és próbáltam folyadékot inni, de állandóan hánytam, és egyszerűen nem lettem jobban. Nagyon ijesztő volt, még soha nem éreztem magam ilyen rosszul” – mesélte a tüneteiről Leah. 

Hamarosan azonban Leah képtelen volt enni vagy inni, ezért ismét felkereste az orvosokat, amikor húgyúti fertőzés miatt antibiotikumot írtak fel neki. Napokkal később újra felkereste az osztályt, ahol az orvosok újabb tablettákat írtak fel neki a mellkasában jelentkező éles, szúró fájdalom és az oldalában jelentkező sajgás ellen.

Mivel úgy érezte, hogy haldoklik és úgy nézett ki, mint egy zombi, a szépségterapeuta könyörgött az anyjának, hogy vigye be a kórházba. Ott az orvosok elvégezték a vizsgálatokat, és kiderült, hogy az influenza, a Strep A vírus, a tüdőgyulladás és a hármas stádiumú vesegyulladás horrorisztikus kombinációjában szenvedett, ami végül szepszishez vezetett – ez egy életveszélyes állapot, amely akkor alakul ki, amikor a szervezet fertőzésre adott válasza saját szöveteit és szerveit károsítja.

„A gondolat, hogy soha többé nem ébredek fel, soha többé nem lehetek ott a gyermekemnek, vagy a családom soha többé nem láthat engem, elég ijesztő volt. Még most is, ha rágondolok, elsírom magam” – mesélte Leah.

Leah-t még aznap este mesterséges kómába helyezték, és az összeesett jobb tüdejéből 2,8 liter folyadékot vezettek le. Az egygyermekes anyuka 12 nappal később tért magához, és végül hazamehetett, hogy újra megtanuljon enni, inni és járni. Mindennek ellenére 18 hónappal a kórházi kezelés után fizikailag jól felépült.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás