Robogóval járta be a világot a két magyar nyugdíjas, Gábor és Zsolt

Gábor és Zsolt több ezer kilométert tett meg a mindössze 40 kilométer/h-s végsebességre képes Babettájukkal. A bátor nyugdíjasok a Baltikumtól egészen Afrikáig gurultak.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.07.01.
babetta robogó nyugdíjas retro afrika

A Csongrád-Csanád vármegyei Farkas Gábor és Barta Zsolt Babettákkal járta be a világot. Az ötven köbcentis kétüteműkkel április 25-én indultak el Szegedről a több ezer kilométeres túrájukra, és május 16-án komppal értek partot Afrikában – adta hírül a Délmagyar

DSC_9421
Gábor és Zsolt a műhelyben, na meg az egyik Babetta – Fotó: Török János

Medve kergette meg őket

A két jóbarát egy évtizede járja az utakat a retró járgányaikkal, amelyeknek körülbelül 40 kilométer/h a végsebessége. A Balatontól a Balti-tengeren és az Adrián át Athénig számos városban, illetve országban megfordultak már; nemrég pedig megjárták Afrikát is. Útjaik korántsem voltak egyszerűek, volt, hogy medve kergette meg őket Romániában. Arra a kérdésre, hogy miért pont Babettával mennek, nevetve csak annyit válaszoltak, ha mással mennének, senki sem figyelne rájuk. 

DSC_9383
A Babetták már-már muzeális darabok, de reneszánszukat élik – Fotó: Török János

A motorosközösség jelmondata plakáton köszön vissza ránk: „Egy mindenkiért, mindenki egyért.”

75 kilós csomagtartót húztak maguk után 

A motorokat át kellett alakítaniuk a hosszú útra, túratankot, sebességváltót, mobilkonyhát szereltek fel rájuk. Jól megrakott, 75 kilós csomagtartót húztak maguk után. A nem mai kétkerekűek jól vizsgáztak, állták a strapát. 

DSC_9401
A két jóbarát segíti egymást – Fotó: Török János

Szerencsésen hazaértek 

A kalandorok hazafelé Portugália felé kerültek, ahol elérték Cabo da Rocát, a Szikla-fokot, ami az európai szárazföld legnyugatibb pontja. A 34 napos, 6300 kilométeres afrikai túrájukról rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodva térhettek haza május végén.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás