Világutazók: Kisgyörgy Éva – három hét az Antarktisz vidékén





A jeges kontinens – Kisgyörgy Éva a beszélgetés során mesél antarktiszi élményeiről, az utazás nehézségeiről és szépségeiről is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.29.
Módosítva: 2024.02.29.
utazás program antarktisz

Kisgyörgy Éva a New York-i Hostra Egyetemen szerzett MBA közgazdasági diplomát, majd két évtizeden át pénzügyi területen dolgozott. 1996-ban létrehozott egy utazási weboldalt, amely Magyarország legnépszerűbb utazási blogjává vált. Pénzügyi karrierjét 2011-ben hagyta ott, hogy kizárólag az utazásokra és az írásra koncentrálhasson. Mind a 7 kontinensen és 149 országban járt. Amellett, hogy 27 éve folyamatosan saját blogot vezet, rendszeresen jelennek meg írásai a National Geographic Hungary és a startlap.hu hasábjain. Emellett a Forbes és a Geo című lapokban is publikált utazási történeteket; országos rádió- és tévéműsorokban szerepelt, hogy az utazásról beszéljen; valamint kiadott egy utazási kézikönyvet. Munkásságát az teszi egyedivé, hogy blogger, újságíró és fotós egy személyben. Nagyon hálás azért, hogy a social media csatornákon hűséges és aktív olvasótábora van, akik nemcsak virtuálisan követik, de gyakran utaznak Éva nyomdokaiban.

 

„Gyerekkoromban sokat kirándultunk a szüleimmel, de csak országon belül. A szüleim egyáltalán nem vágytak távoli tájakra, igaz, pénzünk se lett volna rá. Azt viszont nagyon szerették, ha beült a család hétvégén a világoskék Trabantba és nekivágtunk, hogy felkeressünk egy várat vagy kastélyt. Érdekes, már akkor is inkább maga az utazás izgatott, nem annyira a látványosság. Egyszerűen szerettem úton lenni, bámulni a tájat az autó ablakából. Amikor kinyílt a világ, akkor eleinte habzsoltam a „híres” helyeket, gyorsan mindent látni akartam Londontól az egyiptomi piramisokig, de aztán pár évtized elteltével lehiggadtam, és mostanában ismét az „úton lenni” élménye vonz leginkább.
(Idézet a MarieClaire/László Krisztina interjújából)

Az előadóval Kosaras Renáta, a Magyar Sport Üzleti Szövetség elnöke beszélget.

Ha félsz megtenni az első lépést, vagy épp ha már jó pár kilométer van a lábadban – itt a helyed!

Időpont: február 29. 18.30
Helyszín: Corvin Művelődési Ház (1165 Budapest, Hunyadvár u. 43/C)





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás