Undorító, mit tett a szigetszentmiklósi rém a játszótéren

Háborognak a szülők, senki sem akarja elhinni, hogy tehetett ilyet a férfi.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.24.
Módosítva: 2024.07.25.
játszótér gyerekek hangoskodás nyugdíjas konfliktus

Sorra hallani elképesztő történeteket szerte az országban, melyek egy része az örökös fiatalok kontra idősek ellentétről szól. Arra azonban nem sok példa van, hogy valaki ennyire alávaló módon támadjon rá az egészen fiatal, játszótéren játszó, többnyire bölcsődés- és óvodáskorú gyermekekre.

Egy játszótér közvetlen közelében csapott le a madár / vizes játszótér
A játszótér szomszédságában élők egyikének már nagyon elege van a kisgyermekekből   
Képünk illusztráció/Fotó: Bruzák Noémi/MTI

A hét elején történt az elborzasztó eset, a Pest vármegyei Szigetszentmiklóson, az egyik helyi templom közelében lévő játszótérnél. Az idős tettes feltehetően rühelli a gyerekeket, főleg ha ők jól érzik magukat a játszótéren.

Lóbalzsammal kente be a kerítés kapujának kilincsét, ami a kisgyermekek esetében finoman szólva kellemetlen, hiszen miután megfogták a kilincset, könnyen a szemükbe, szájukba nyúlnak

– hívta fel a figyelmet egy aggódó édesapa. A helyiek viszonylag hamar tetten érték az idős lakót, aki a játszótér közelében él és valószínűleg amiatt vetemedhetett ilyenre, mert már nem bírta tovább hallgatni a gyermekek kiabálását, a labdák pattogását és minden olyan zajt, ami teljesen normális egy játszótér esetében. A kisgyermekek hangoskodásának megszüntetésére ez azért egy meglehetősen durva módszer, ami miatt a környéken élők is felháborodtak.

„Aki nem bírja a közösségi életet, költözzön ki egy tanyára” – írta a figyelemfelhívó bejegyzéshez egyikük.

Csukja be az ablakot, használjon füldugót, de akkor se higgye azt, hogy az a normális, ha a gyermekek csendben vannak, amikor játszanak.

„Ha egy gyermek csendben van, ott többnyire valami baj van. Egy gyerek dolga az, hogy önfeledten játsszon rohangáljon, hangoskodjon.”

Én már 78 elmúltam, de még mindig attól leszek ideges, ha csend van a játszótéren. Az unokám maholnap lesz 18 éves, de mindig is tudtam, ha csend van, az baj.

„Tudnám javasolni pár olyan testrészét az illetőnek, amit be kéne kenni lóbalzsammal, hogy kicsit átgondolja az életét, de nem köszönné meg.”

Nem tudom mennyire kell elvetemültnek lenni ahhoz, hogy idáig süllyedjen az ember, de eléggé tudja csípni a szemet, hát még egy kisgyerek esetében.

Az esethez többek szerint az is hozzájárulhatott, hogy korábban többször is összeszólalkoztak az ott lakók a kisgyermekes szülőkkel, természetesen még ez sem indokolja az ilyesmit.

Úgy tudjuk, hogy az esetről a rendőrséghez is érkezett bejelentés, amiről megkérdeztük a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot. A következő választ küldték lapunknak: "A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra július 23-án érkezett bejelentés, miszerint a Szent Miklós útja közelében lévő játszótér kiskapu kilincsét ismeretlen, egy átlátszó anyaggal bekente. A bejelentő szerint a krém csípett, innen gondolják, hogy az lóbalzsam lehetett, sérülés, allergiás reakció nem történt, azt a rendőrök kiérkezéséig eltávolították. A helyszínen intézkedésre okot adó körülmény nem merült fel, ettől függetlenül a rendőrök tanúkat keresnek és adatokat gyűjtenek, továbbá a közterület-felügyelőkkel kiegészülve visszatérően ellenőrzik a játszótereket és azok környékét."

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás