Patkány kószál a belvárosi luxuséttermeknél, egy szerelmespárnak menekülnie kellett – Videó

Ha nem a saját szemével látja, el sem hiszi egy terézvárosi szerelmespár, hogy milyen állat kószál éjszakánként Budapest belvárosában, ráadásul a jónevű luxuséttermek közelében. A fiatalok lencsevégre kapták a négylábút, ami elől végül menekülniük kellett.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.07.09.
patkány terézváros Magyar Állami Operaház étterem

Meghitt munka utáni pihenésre, andalgásra vágyott K. Eszter és R. Norbert a Hajós utca egyik padján. Július elején azonban egy különös látvány fogadta őket az Opera közvetlen közelében, amikor egy állat hangtalanul és gyorsan szaladgált körülöttük, még videóra is vették, ám hamar rájöttek, hogy menekülniük kell előle.

A patkány éjszaka rontott rá egy padon békésen ülő párra /
A patkány éjszaka rontott rá egy padon békésen ülő párra (Képünk illusztráció: Ian W Douglas/Shutterstock)

„Kicsit para volt”

A pár július 4-én, éjfél körül sétált a Hajós utcában, majd úgy döntött, hogy megpihen az Operaház közelében kihelyezett padon. „Három étterem is van ott, már zárva voltak, és jólesett a nyugalom, ami akkor ott volt. Nem voltak külföldiek, rolleresek, semmi” – kezdte mesélni Eszter a Metropolnak, utalva rá, hogy napközben ez egy kifejezetten élettel teli, forgalmas környék. Ám nem sokáig élvezhették az utca nyugalmát, Eszter ugyanis hirtelen mozgásra lett figyelmes az egyik szemközti étterem közelében. 

„Nagyon meglepődtem. Reccsenést hallottam az étterem alatti pince ablakából. Hunyorítottam, mert az esti lámpák azt a részt alig világították meg. Nagyon gyorsan szaladt ki valami az étterem alatti helyből. Kicsit para volt” – idézte fel a Metropolnak a 27 éves nő. Nem kellett sokat várni, hogy kiderüljön, milyen állattal álltak szemben. 

Kikerekedtek a szemeim, amikor kijött a kuka mellé. Egy patkány volt az! Mondtam is a páromnak, te, jól látok? Budapest belvárosában még életemben nem láttam utcán patkányt, erre ott volt egy velem szemben

– folytatta Eszter, akitől a párja vette át a szót. „Összevissza szaladgált, amikor meg jött egy járókelő, gyorsan elbújt. Még az egyik étterembe is próbált bejutni az ajtón, szerintem érezte az illatokat bentről, de hát ugye zárva volt” – emlékezett vissza Norbert, aki egy darabig nézte, ahogy az otthonosan mozgó rágcsáló járja a néptelen utcán, röviddel utána viszont menekülniük kellett. 

Elindult felénk, mi pedig átültünk egy másik padra. Jött felénk ugyanúgy! Na, akkor elindultunk inkább haza!

– panaszolta el Eszter.

„Ez nem normális!”

A pár szerint nem ez volt az első eset, hogy kereket oldottak egy padról, mert megzavarták a nyugalmukat. Ha nem rágcsáló, akkor bogarak miatt kell bosszankodniuk. „Időnként ki szoktunk ülni esténként a párommal, és nemegyszer láttunk már csótányokat. A Hajós utcánál és az Arany János utcai metrómegálló mellett is szaladgálnak. Egyszerűen nem értem, hogy lehetséges ez… Patkány és csótány egy helyen, ráadásul mindegyik környéken éttermek vannak és forgalmas helyek! Nem lehet nyugodtan leülni egy padra, mert mindig van valami, ami miatt fel kell álljunk onnan. Vagy a kéregető hajléktalanok találnak be, vagy csótány és patkány környékez meg… Ez nem normális!” – fakadt ki zárásként Norbert.

A patkányról készült felvételt itt tudod megtekinteni: 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás