1000-ből 1 embernek sikerül megtalálnia a macskát a képen – benn vagy a legügyesebbek között?

Az alábbi fejtörő még az éles szeműeknek is komoly problémát okoz.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.07.04.
cica fejtörő gyakorol levél

A fejtörők szórakozásra is kiválóak, ám leginkább arra tökéletesek, hogy az agyunkat aktivizálják, így fejlesztve a megoldóképességünket. Pont úgy, mint a sodoku vagy épp a szókirakós puzzle játékok. Nos, a képfejtők is pont ugyanilyenek. Ezek különböző nehézségi fokkal rendelkeznek. Jelen képrejtvényt pedig csakis azok tudják megoldani, akik rendkívüli, extrém látással rendelkeznek. A feladat: találd meg a macskát a virágok között.

Első olvasásra roppant egyszerűnek tűnik, ám a rejtvény mégsem olyan egyszerű. A négylábú ugyanis rendesen meglapult a növények között. A megfejtésen mégis érdemes agyalni. S hogy miért? Erről dr. Anne Corbett, az Exeter Orvosi Egyetem professzora beszélt:

Rájöttük, hogy ha azok az emberek, akik minél többet gyakorolják a fejtörőket, azoknak a teljesítménye nagyban javul a memória, a figyelem és az érvelés terén. Gyorsabban és pontosabban oldanak meg feladatokat.

Épp ezért érdemes még egy pillantást vetni a virágos képre. A macska ugyanis ott lapul a növényekben. 

.

.

.

.

.

.

Nem sikerült megtalálni? Íme a megoldás:

A cica a kép zöld levelek közötti részén bujkál, és a színe miatt nem észrevehető. A macska ugyanis, mint egy kaméleon, úgy olvad be a háttérbe. A négylábú épp ezért tűnik láthatatlannak, pedig a kép jobb oldalán, a kerítés mögötti fánál (ami a szomszéd két ablaka között van pont) pihen. Pontosabban a fától lefelé, a kék virágok levelei között. Az ott lévő fekete árnyékos részben ugyanis a képre közelítve észrevehető, ahogy egy élénk szempár figyel a fotósra – írja a Mirror.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás