„Hogy lehet valaki ilyen beteg?” – Leleplezték az újbudai Ragacsembert

Fél évig bosszankodtak azon a kerékpározók Újbudán, hogy ki lehet az, aki ragacsos szilánkokat szór szét a kerületi biciklisávokban. Egy fiatal férfi fakadt ki emiatt, aki szerint egy Ragacsember dühöng így miattuk. Az elkövetőt leleplezték!



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2024.07.28.
ragacsember szilánk Újbudán biciklisáv

Július végén egy újbudai lakos, Sz. Péter riadóztatott, hogy szerinte a biciklisek felbosszanthattak egy autóst: a rejtélyes alak ragacsos „szilánk” bombákat szokott szétszórni tízméterenként a kerületben, ezért ő elnevezte Ragacsembernek. Fél év után végre kiderült: mégis ki van a ragacsember álarca mögött!

A ragacsember szilánkokat szór szét a biciklisávokban. Most lelepleződött /
Azt gondolták, hogy a Ragacsember szórt szét szilánkokat az újbudai biciklisávokban – Fotó: puha dorin

„Kicsit kicsinyes”

Péter az egyik nyilvános kerületi Facebook-csoportban figyelmeztette a biciklisközösséget. A július végi bejegyzésében azt írta, havonta több alkalommal is észrevette, hogy szilánkbombák vannak a biciklisávokban. A Ragacsember legutóbb július 24-én, szerdán csapott le: a Karinthy Frigyes úttól 550 méterre, a Bogdánfy utcában is szilánkbombákat hagyott maga után. 

Szerintem valami dobozba önti össze a dolgokat, kidobja az útra, majd átmegy rajta autóval. Sok mindent nem lehet az illető ellen tenni, kicsit kicsinyes, ahogy a biciklisekkel bánnak. Közben veszélyes is, ha belegondolok, mert balesetet is okozhat, ha a szilánk a biciklikerék gumiját kilyukassza. Szerencsére az én biciklim gumijai strapabíróbbak, ezért nem jelentenek veszélyt, de mi van azokkal, akiknek egyszerűbb biciklijei vannak?

– tárta szét a karját Péter korábban a Metropolnak.

Sokan bosszankodtak a Ragacsember miatt. „Hogy lehet valaki ilyen beteg?” – tette fel a költői kérdést Eszter Péter posztja láttán. A Ragacsember veszélyes játékot űz a bicajosokkal: ha valaki gyorsan teker a biciklijével és nem veszi észre az apró szilánkhegyeket, olyan defektet is kaphat, ami miatt balesetet is okozhat.

Péter posztja után sokan tűnődtek a Ragacsember kilétén: egy idős úr morcos tekintettel éjszakánként szórja szét a szilánkokat, vagy fiatal suhancok poénkodnak a biciklisekkel? Azóta leleplezték a Ragacsembert! Bár Péter és sokan mások is egy dühös autóst képzeltek el, a válasz egyszerűbb. Péter képeket is megosztott a bejegyzésében, és ez volt a szerencse: az egyik fotója épp K. Csaba otthonánál készült, amit óriási szerencse, hogy a férfi meg is jegyzett. 

Ez pont a mi házunk előtt van, pont ott, ahol a kukákat ma vitték el. Illetve pont ma vittek el egy nagy adag lomot is, pont az otthonunk előtt. Én azért nagy összeesküvés-elméletet nem gyártanék, szerintem »valamelyik hulladékipari szakértő« egyszerűen figyelmetlen volt.

– oldotta meg a férfi a Ragacsember rejtélyét, utalva rá: a szemétszállítók a ludasok.

A ragacsos szilánkokat a keskeny biciklisáv közepére dobálták ki /
A ragacsos szilánkokat a keskeny biciklisáv közepére dobálták ki / Fotó: Metropol-olvasó

„Sajnos máshol is van ilyen”

Csaba szavaira többen is nyugtázták, hogy ez lehet az igazság, és nincs semmi különös ebben. Rendben, de akkor mégis miért szemetelnek épp a szemétszállítók? A választ János adta meg. 
„Ezek a kupacok a kukásautókból hullanak, folynak ki! Amikor megáll valahol, hogy a kukákat kiürítse, akkor keletkezik. A kukáskocsi belső tartályából jön ki a trutymó, főleg akkor, amikor az autó a szemetet tömöríti épp. Minden ilyen kupac ott keletkezik, ahol épp megáll az autó. Semmi szándékosság nincs benne, ne aggódjatok!” – fejtette ki az igazságot János, mire Ildikó rávágta, a szemétszállítók sok helyen hagynak szemetet maguk után.

Sajnos máshol is van ilyen, nem csak a bicikliúton. Nálunk a parkolóban a ház mögött, mivel onnan viszik el a szemeteskonténereket

– nyugtázta a nő.

Ragacsember ide vagy oda, a szilánkok mégis mindig ott vannak Újbudán, ami veszélyes, és kárt is okozhat. Péter ezért újra üzent ugyanabban a posztban: „Ez egy kukásautós probléma lesz, de ettől függetlenül figyeljetek a katyvaszokra, mert ugyanolyan veszélyes Ragacsember nélkül is” – zárva a Metropolnak: reméli, idővel megjavítják kukásautókat, és nem kell kerülgetni a szilánkokat a biciklisávokban. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás