Erre várt minden diák: itt vannak a felvételi ponthatárok!

Több ezer diák várta tűkön ülve az eredményeket.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.24.
Módosítva: 2024.07.24.
felvételi egyetem ponthatár főiskola

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvényt Debrecenben tartják, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, 20 órától kapnak sms-t az eredményről – 

de ide kattintva, a Felvi.hu oldalán is meg lehet nézni, melyik intézmény mely szakára mennyi lett végül a felvételi ponthatár.

Akinek most nem sikerült bejutnia a megjelölt felsőoktatási intézménybe, július 30. és augusztus 7. között, a pótfelvételi eljárás keretében jelentkezhet máshová.

Így számolják a felvételi pontokat 2024-ben

A korábbi évekhez hasonlóan idén is 500 pontos felvételi rendszer van érvényben: 200 pont jár maximálisan a tanulmányi eredményért, 200 az érettségiért és 100 az intézményi pontokért – ez utóbbit korábban többletpontokként ismerhettük.

A következő szakokra volt a legnehezebb bejutni

Az állami ösztöndíjas képzések közül három indult, melyre a maximális 500 ponttal lehetett csak bejutni. Ezek az Eötvös József Főiskola horvát nemzetiségi tanító (nappali), az ELTE igazságügyi igazgatási (levelező), a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar kereskedelem és marketing (levelező) voltak. Őket követte 490 ponttal a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar ugyancsak levelező jogász szaka, majd 487-tel a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar levelező jogász képzése. 

Az önköltséges helyeken hat képzés volt, ahol 500 pont szükségeltetett a bejutáshoz.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás