„Mintha megnyílt volna a mennyország kapuja” – Égi csoda jelent meg Magyarország felett – Galéria

Lélegzetelállítóan káprázott az ég Győr-Moson-Sopron vármegye felett. Rengetegen a csodájára jártak.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.07.07.
Módosítva: 2024.07.07.
felhő égi jelenség szivárvány

Ritka természeti jelenség káprázott az égen Győr-Moson-Sopron vármegyében. A színpompás csoda nem más, mint az irizáló felhő, a szivárvány egy formája.

Irizáló felhők Fotó: Facebook/MetKép

„Mintha megnyílt volna a mennyország kapuja”

Az irizáló felhőket megörökítették és a MetKép Facebook-csoportban nagy sikert aratott a lelkes természetkedvelők körében.

Lélegzetelállítóan káprázatos látvány volt. Először nem is hittem a szememnek, mintha megnyílt volna a mennyország kapuja. Nagyon szép volt, és örülök, hogy szabad szemmel is megcsodálhattam. Ki tudja mikor lesz még egyszer hasonló

– mondta a Metropolnak egy Mosonszolnokon élő asszony.

Mi az az irizáló felhő?

Az irizáló felhőket tűzszivárványként is emlegetik. A különleges égi jelenség a szivárvány egy formája, amikor a fény jégkristályokon törik meg, megfelelő körülmények között. A szivárványfelhő annál intenzívebb, minél inkább megegyezik a felhőben lévő vízcseppek mérete és minél egyenletesebb az eloszlásuk.

Íme még több fotó az égi csodáról, kattints a képre!

 

Rejtélyes világító felhők az éjszakai égbolton

Éjszakai világító felhőket láthatunk június végén és július elején – írja a National Geographic. A naptevékenység maximuma miatt kevesebbre számíthatunk, az eddigiek alapján azonban egyáltalán nem reménytelen a helyzet. Az együttállások mellett az éjszakai világító felhők is elkápráztathatnak minket. Érdemes az éjszakai égen horizont közelében keresni őket. A felhőszerű optikai jelenség kialakulására és viselkedésére még nem született magyarázat.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás