Ezt nem tesszük zsebre: óriási hőingás, elviselhetetlen kánikula jön

Az elkövetkezendő napokban sorra melegszik majd a levegő hőmérséklete, a forró nyári idő jövő héten is kitart.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.07.04.
nyár Riasztás hőmérséklet kánikula

Habár a héten elején és közepén nem volt felhőtlen az időjárás, sőt rendkívül szeles volt, a hét hátralévő részében és jövő héten néhányan már csak szeretnék, ha ismét borult lenne az ég. A hétvégére kanyarodva ugyanis elmondható, csakis melegedés várható, vasárnap akár 37 fokot is mérhetünk, ami miatt a HungaroMet az ország szinte egészére első vagy épp másodfokú riasztást adott ki a rendkívül magas középhőmérséklet miatt. A 33-35 fokos átlag ráadásul az egész jövő hetet is végigkíséri majd.

Vasárnap a középhőmérséklet is rendkívül magas, 25-27 fok lesz! Fotó: HungaroMet

De ne haladjunk annyira előre, nézzük kicsit részletesebben:

Holnap, vagyis pénteken még kicsit felhősebb lesz a délelőtt, délután azonban már csak napsütésre számíthatunk. Épp ezért csapadék nem valószínű. A levegő hőmérséklete 26-31 fok közé melegszik.

Szombatra megérkezik az igazi strandidő. Egy felhő sem lesz sehol az égen, sőt tovább erősödik a nappali felmelegedés 32-35 fokra. 

Vasárnapra tetőpontjára ér az országos hőség, a délutáni forróságban a 37 fokot is elérhetjük, a minimum 32 fok körül lesz. A nyári kánikulát csak egy-egy fátyolfelhő zavarhatja meg, északnyugaton esetleg egy-egy frissítő záporral. 

A napokban tehát rengeteg napsütéses időszak várható, nagy erős UV-val, így fontos a megfelelő nap elleni védelem, a vízivás, az árnyékban való tartózkodás. A szervezetünket azonban ezek mellett legalább számottevő fronthatás nem terheli:

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik

– közölte dr. Pukoli Dániel a Köpönyeg oldalán.

Betör az országos hőség – Fotó: Köpönyeg.hu

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás