Életmentő csatárlánc: 200 kilós nőt emeltek ki a tűzoltók az ablakon Piliscsabán

A tűzoltókat hívták segítségül a mentők egy idős, súlyos beteg szállításához. Az asszony a saját házában lett rosszul, de mivel nem fért ki a szoba ajtaján, ezért az ablakon keresztül kellett kimenekíteni.



Megosztás
Szerző: Mongyi Nikolett
Létrehozva: 2024.07.01.
ablak Piliscsabai Önkéntes Tűzoltóság csatárlánc kiemelés

Féltucat ember kellett ahhoz, hogy kimenekítsenek az otthonából egy 60 év körüli, közel 200 kilós asszonyt. A nő június 30-án, vasárnap reggel lett rosszul Piliscsabán. Információink szerint éppen a gáztűzhelyét akarta eladni, ám amikor megérkezett hozzá a vevő, hiába hívta az asszonyt, ő már nem vette fel neki a telefont. Ekkor vált gyanússá a dolog, főleg, hogy hallotta csörögni odabent a telefont. Tartott tőle, hogy valami baj történt, ezért segítséget hívott. Kiderült: jól tette, ugyanis az idős nő félig eszméletlen állapotban feküdt a szobája padlóján.

A tűzoltókat hívták segítségül a beteg kiemeléséhez – Fotó: Piliscsaba Tűzoltóság

Az asszony otthonához a Piliscsabai Önkéntes Tűzoltóság tagjait rendelték ki, akik perceken belül a helyszínre értek. Lapunknak Veréb Zoltán parancsnok mesélte el a mentőakciót.

Hát ez most nem volt könnyű! 

– kezdte a parancsnok.

A mentősök kértek segítséget egy 200 kilós beteg mozgatásához. Amikor a lakáshoz értünk, kiderült, hogy a lakásban egy 60 év körüli asszony fekszik, félig eszméletlenül. Azt mondták, hogy a gáztűzhelyét árulta, emiatt jöttek hozzá, hogy megnézzék azt, de hiába csörgették, nem vette fel a telefonját. Az volt a különös, hogy a telefonáló a ház előtt állva hallotta, hogy csörög bent a telefon, de mozgást nem látott vagy hallott, emiatt aggódni kezdett.

 

Négy ember is kellett, hogy megtartsa a 200 kilós asszonyt – Fotó: Piliscsaba Tűzoltóság

A reménybeli vevő végül az egyik szomszéddal telefonált segítségért, és be is mentek a lakásba megnézni, mi történt.

Vélhetően rosszul lett a nő, mert félig eszméletlen állapotban találtak rá, a földön fekve

– mondta a parancsnok.  „A bajtársaink csatárláncba álltak, így tudtuk őt kihozni a mentőautóig. A lakásban nagyon keskenyek voltak az ajtók, ezért egyiken sem tudtuk kiemelni. Hordágyra helyeztük és az ablakon keresztül juttattuk ki a házból. Az ablakon és a korláton keresztül végül sikerült eljuttatni a mentősökig, akik kórházba szállították” – zárta beszámolóját.


 


 


 


 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás