Életéért küzd a 2 éves kislány, akit pitbull marcangolt Rajkán

Egy kétéves kislányra támadt rá egy kutya Rajkán. A gyerek életveszélyesen megsérült, mentőhelikopter vitte kórházba.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.07.20.
család kutya kórház kislány

Szörnyű dolog történt a Győr-Moson-Sopron vármegyei községben. Egy kétéves kislány az életéért küzd miután a család egyk ismerősének kutyája rátámadt Rajkán. A gyermeket az Országos Mentőszolgálat munkatársai helikopterrel szállították kórházba. Egy ország imádkozik a kislányért.

A kislány helikopterrel szállították kórházba  Fotó: Pixabay (Képünk illusztráció)

Július 19-én este 6 óra körül szörnyű bejelentés érkezett a 112-es segélyhívóra, miszerint Rajkán a Halász utcában egy kétéves kislányt egy kutya súlyosan megsebesített. Egy öt év körüli pitbull fajtájú kutya eddig ismeretlen okok és körülmények között életveszélyes sérüléseket okozott egy két éves kislány arcán, testén és végtagjain. A helyszínre riasztott szakképzett orvosok, mentőtisztek, és ápolók hosszas küzdelem, életmentő beavatkozások és stabilizálás után mentőhelikopterrel szállították kórházba a kislányt. Kiss Vince, rajkai polgármester úgy tudja, hogy a kislány családja egy közeli ismerős házához látogatott, ott történt a baleset a gyermekkel. 

Egy pitbull okozott életveszélyes sérüléseket a gyermeken Fotó: Illusztráció/Pexels

A család kutyája fojtotta meg az 1 éves Danikát

Nem ez az első eset, hogy kutyatámadás miatt kerül egy kisgyerek kórházba. Több hasonló megrázó eset is történt hazánkban. A tömörkényi, egyéves Danika is kutyák miatt vesztette életét. A kisfiút családja holtan találta meg az udvaron. Elsődleges információk szerint a kicsi valahogy kijutott a családi ház udvarára, ahol a család egyik kutyájának a lánca a gyermekre tekeredett. Alig három héttel később azonban a boncolási jegyzőkönyvből azonban kiderült, hogy nem a kutyalánc, hanem kutyaharapás okozta a gyermek halálát.

A kutyákat elvitték. A hatósági állatorvos elvitte őket. Ugye, hogy megtörtént a baj, és akkor másnap délután vitték el őket. Még ezt is én furcsállom, mert első körben azt mondták, hogy nem volt rajta kutyaharapás, a kisgyereken. 

– mondta el korábban az elhunyt gyermek nagyanyja.

A nagymama azt mondja, a rendőrök nem árultak el nekik többet. A fia azóta hozzá költözött, a tragédia miatt a közelébe sem megy a háznak, ahonnan egyik napról a másikra a felesége is szó nélkül elment. A rendőrségen továbbra is tart a nyomozás, ami gondatlan emberölés miatt indult.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás