Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Kétségbe van esve annak a kislánynak az anyukája, akit egy kutya harapott meg fényes nappal egy budapesti játszótéren. Az anyuka keresi a kutya gazdáját, hiszen tudnia kell, hogy az állat rendelkezik-e a kötelező oltásokkal.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.24.
kutyaharapás Budapest II. kerülete veszettség elleni oltás játszótér

Önfeledten játszadozott egy 6 éves kislányt az egyik budai, II. kerületi játszótéren, amikor a semmiből feltűnt egy agresszív kistestű kutya, ami jókorát harapott a megrémült gyermekbe.  A téren egy születésnapi összejövetel is zajlott, amin ott volt az eb a gazdájával. 

Egy kistestű kutya harapta meg Csegét /
Egy kistestű kutya harapta meg a kislányt ( a kép csak illusztráció) Fotó: Yta23

„Minden olyan gyorsan történt”

A kislány anyukája szörnyen megrémült, amikor a kutya megharapta a kislánya kezét. Pontosan nem lehet tudni, hogy hogyan történt az eset.

Minden olyan gyorsan történt, csak arra lettem figyelmes, hogy egy kislány sír, mint később kiderült, azért mert egy kutya megkapta a kezét 

- mesélte a Metropolnak egy szemtanú.

Az anyuka kétségbeesetten keresi a kutya gazdáját, hogy megtudja tőle az eb rendelkezik-e a kötelező oltásokkal, mert ha igen, akkor elkerülhetik, hogy a lánya veszettség elleni oltást kapjon feleslegesen. Valósággal sokkolták a történtek az anyukát a helyszínen, ezért nem tudta megkérdezni a kutya gazdáját. 

Véres csatát vívtak a Duna-parton egy megvadult kutyával 

Fél évvel ezelőtt Lajti Evelin belga juhászkutyájával, Hermésszel együtt ment ki Dunakeszin a kutyás strandra kikapcsolódni, de arra nem számított, hogy egy idős hölgy életét menti meg. Egy 60 év körüli nőt ugyanis megtámadott egy póráz nélkül sétáltatott eb, Evelin pedig saját testi épségét kockáztatva szabadította ki a nőt az eb harapásából.

Az én kutyámnak bedobtam a botot a vízbe és rohantam segíteni. Nem voltam túl ügyes, mert amíg "leszedtem" a kutyát a néni lábáról az fordulásból egymás után háromszor ráharapott az ujjamra. Ekkor ért oda az én kutyám. Sietősen jött, mert felemeltem a hangom, ahogy érzetem a fájdalmat. Szerencsére jó képzést kapott így fekve maradt, amíg elkergettem a támadó kutyát. A néni sírva kérdezte a srácot, aki ekkor érkezett, hogy " miért nem fegyelmezi a kutyáját!?” - emlékezett vissza korábban a Ripostnak Evelin.

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás