RETRO RÁDIÓ

Arcon harapott egy gyermeket egy kutya Óbudán – nem mindegy, mit teszel ilyenkor...

A Flórián téren történt az eset, a kutyát gazdája előzőleg „barátságosnak” titulálta... Ha a harapás nem is okozna túl nagy fájdalmat, akkor is nagyon fontos, mit teszünk utána, hogy az áldozat megfelelő orvosi ellátást kapjon.Megosztás
Szerző: P.P.
2023.05.21. 13:30
III. kerület kutya gyermek harapás III. kerület

Most egy négyéves kisfiút harapott meg egy kutya, akit „barátságosnak” tituláltak.

Barátságos kutyákkal is lehet probléma/Illusztráció: Pexels

Arcon harapta a gyermeket a kutya

Egy anyuka osztotta meg a kerületi Facebook-csoportban, hogy gyermekét arcon harapta egy kutya. A kisfiúval a III. kerületben a Flóráin téren sétáltak, amikor találkoztak egy kutyussal és gazdáival. Megkérdezték, hogy meg lehet-e simogatni a kutyust, hiszen a gyerek nagyon szereti az állatokat, és a gazdák ezt meg is engedték, arra hivatkozva, hogy nagyon barátságos a kiskutya. Miután elkezdtek labdázni és játszani, a kutya egyik pillanatról a másikra megfordult és arcon harapta a gyermeket.

Nem akarok senkit felelősségre vonni, hiszen ami történt megtörtént, áldom az eget, hogy nagyobb baj nem lett

– írta az anyuka, aki, bár egyáltalán nem találta rosszindulatúnak a „tettes” kutya gazdáit, most utólag mégis kétségbeesetten keresi őt, ezért tett közzé posztot. És hogy miért? Mert amikor a gyereket ellátták a kórházban, ott jelezték, hogy ha nem tudja megmutatni a kutya oltási könyvét, akkor a kisgyermeket többször is be kell oltani veszettség ellen. Cikkünk élesítésekor még nem lett meg a gazdi, további fejlemények esetén frissítjük cikkünket. A rendőrség a következőt válaszolta megkeresésünkre:

"Megkeresésére tájékoztatjuk, hogy a rendőrségre 2023 május 19-én 17 óra 7 perc körül érkezett bejelentés, hogy Budapest III. kerületében, a Flórián téren egy kistestű kutya megharapott egy négy éves kisfiút. A gyerek az édesanyjával volt kint a téren, és egy arra sétáló pár kutyájával játszott, amikor az eb megharapta. Ekkor a kutya gazdái mentőt és rendőrt hívtak, azonban még a járőrök megérkezése előtt elhagyták a helyszínt. A kisfiút a mentők kórházba szállították. A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen."
 

Veszettség elleni oltás, ha nincs meg a kutya kiskönyve

Bár manapság már elég kevés az esélye annak, hogy valakinek a kutyája veszett legyen (hiszen elvileg kötelező a védőoltás), mégis nagyon nem mindegy, mit teszünk, ha valakit megharap egy kutya. Az előbb említett esetben ugyan az édesanya megkérdezte, hogy rendben vannak-e a kutya oltásai, de ez nem elég: sajnos nem cseréltek telefonszámot és a gazda a helyszínen nem is tudta felmutatni az oltási könyvet. Ez ott nem tűnt akkora problémának, a kórházban viszont kiderült, hogy az oltási könyv nélkül kötelező a gyermeknek is veszettség elleni oltásokat kapnia, ami nem kellemes procedúra.

Tehát a teendő: elkérni és lefotózni az oltási könyvet, vagy ha – mint általában – az nincs a gazdinál, akkor telefonszámot cserélni, és utólag elkérni a lefotózott igazolványt üzenetként.

A tetanusz miatt is oltást kell kapnunk

Az állat harapásakor tetanuszfertőzés (merevgörcs) is bekövetkezhet, ennek megelőzésére másik oltás szükséges. Az alapos sebtisztítás, sebellátás mindkét betegség veszélyét jelentősen csökkenti.

 

 

Ezeket olvastad már?
„Karjaimban tartottam miközben távozott” – belehalt a szülésbe a kétgyermekes édesanya

„Karjaimban tartottam miközben távozott” – belehalt a szülésbe a kétgyermekes édesanya

Így tekint Magyarország Kormánya a társadalmi vállalkozásokra - Fotók!

Így tekint Magyarország Kormánya a társadalmi vállalkozásokra - Fotók!

Különleges jelenség tűnt fel Fonyódnál, megy a találgatás, hogy mi lehet - Fotó

Különleges jelenség tűnt fel Fonyódnál, megy a találgatás, hogy mi lehet - Fotó

Meghalt, de életeket mentett a háromgyermekes anyuka

Meghalt, de életeket mentett a háromgyermekes anyuka

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás