Két kisgyereket kellett kimenteni a felforrósodott autóból – össztűz zúdult a szülőkre

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány munkatársainak köszönhető, hogy nem történt tragédia és az 1 éves, valamint a 3 éves gyermek túlélte az esetet.



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.06.21.
hőség autó gyermekmentő alapítvány kánikula

A kánikula beköszöntével évről évre előfordulnak olyan esetek, amilyenről a napokban a Magyar Gyermekmentő Alapítvány is beszámolt a Facebook-oldalán. Azt írták, hogy valaki két kisgyermeket hagyott bezárva egy autóban 35 percre. A gyerekek közül az egyik 1 éves, a másik pedig 3 éves. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány bejegyzése szerint az autóból kiszabadított egyik gyermek testhője 39 fok volt, vagyis az utolsó pillanatokban tudták kimenteni a kicsiket. Miután kimentették a gyerekeket a felforrósodott autóból a szakemberek ellátták őket, végül pedig mindkét gyermeket kórházba szállították. Az eset kapcsán kerestük az alapítvány munkatársait, de egyelőre nem reagáltak megkeresésünkre.

Szerencsére a gyermekmentő szolgálat munkatársai még időben érkeztek, így ki tudták szabadítani a kocsiban hagyott két kisgyermeket Fotó: Magyar Gyermekmentő Szolgálat/Facebook

A történtek után viszont többen is felháborodtak. A bejegyzést elárasztották a dühös hozzászólások.

Minden évben, minden nyáron téma, hogy nem hagyunk autóban gyereket! Nem bonyolult, logikus gondolkodás kell hozzá, meg felelősség. 35 percre egyedül hagyni két ilyen kicsi gyereket? Ez már önmagában is felelőtlenség, ráadásul ilyen forróságban… Nem értem, hogy nem lehet ezt ésszel felfogni

 – írja a Gyermekmentő Alapítvány bejegyzése alatt Anita.

Egy másik hozzászóló, Eszter nem érti, hogy ennyi idős gyerekeket miért is hagy bárki, akár egy percre is magukra. 
 

Hogy jut eszébe egyáltalán valakinek, hogy két ekkora gyereket bármikor, bármennyi időre is magára hagyjon?

 – teszi fel a kérdést hozzászólásában.

A kommentelők közül sokan össztüzet zúdítottak a felelőtlen szülőkre. Éva például azt írta:
 

Azt, aki bent hagyta a kicsiket az autóban én is beültetném 35 percre egy kocsiba a tűző napon!

A bejegyzésben a Magyar Gyermekmentő Alapítvány ismételten felhívja mindenki figyelmét arra, hogy semmilyen körülmények között ne hagyjunk gyermeket magára az autóban, még rövid időre se! Mint írták: a nyári napokon a forróság miatt nagyon gyorsan hőgutát szenvedhetnek el a zárt kocsiban magukra hagyott gyermekek.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás