Ritka betegséggel küzd Melanie 6 éves lánya, ő az egyetlen a világon

A család nem akarja, hogy meghaljon a kislány, de nem tudni, meddig élhet a betegségével.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.06.17.
Módosítva: 2024.06.17.
hatéves genetikai betegség anyuka donor kislány

Egy hatéves kislány egy olyan ritka genetikai betegséggel küzd, hogy ő az egyetlen, akinél diagnosztizálták. A betegsége a csontok és a porcok növekedését befolyásolja, így Harlow Gardner még mindig nem érte el az egy métert.

ápolónő, kórházi dolgozó
Fotó: Pexels

A látása is romlik, és veseátültetésre lesz szüksége, a donor pedig az anyukája, Melanie lesz. Harlow-t csövön keresztül kell táplálni, és fájdalmasnak találja a járást.

A kisgyermek helyzetét megbonyolítja, hogy nincs más ismert eset, így az orvosok még azt sem tudják megmondani, hogy meddig élhet. A 34 éves, portsmouthi Melanie elmondta, hogy mindezek ellenére Harlow magabiztos, pimasz kis teremtés.

„Nem akarja a család, hogy meg kelljen halnia. Nagyon-nagyon nehéz, érzelmileg mindannyiunkat megviseli. Az állapota nagyon domináns, minden Harlowról szól” – fogalmazott Melanie, aki a nővérével együtt most egy kihívást fog teljesíteni, hogy pénzt gyűjtsenek a transzplantációhoz. 

„Mivel nem igazán úgy néz ki, mintha bármi baja lenne, ezért nehezemre esik feldolgozni a dolgot. Ha valami ennyire ritka és nem érthető, azt könnyű elfelejteni, és ha nincs neve, akkor könnyen elfelejtődik. Mindent megváltoztatna, ha választ kapnánk” – tette hozzá Melanie. 

Harlow adománygyűjtő oldala itt található.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás