Rettenetes tragédia: Földcsuszamlás végzett az 5 éves kisfiúval

Esőzés okozta földcsuszamlásban életét vesztette egy ötéves fiú Ausztriában, egy hétéves társa pedig könnyebben megsérült Ausztriában, egy Graz közelében található erdőben - közölték az osztrák hatóságok.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.13.
tragédia földcsuszamlás ausztria

A rendőrségi közlemény szerint a gyerekek egy erdei úton tartózkodtak, amikor egy elszabadult, 100 köbméter mennyiségű földdarab elsodorta, majd maga alá temette őket csütörtökön. A drónokat és kutyát is bevető rendőröknek az ötéves fiú életét nem sikerült megmenteniük; hétéves társát viszont életben találták és helikopterrel kórházba szállították – írja az MTI.

gyertya, gyász,
Illusztráció / Fotó: shutterstock

A földcsuszamlás annak tudható be, hogy Ausztriában a hetek óta tartó esőzések miatt fellazult a talaj. A folyók és azok vízgyűjtő területei is gyorsan megteltek, villámárvizeket és egy 77 éves nyugdíjas halálát okozva. Az érintett, főleg hegyvidéki és erdős területeken több útszakasz járhatatlanná vált, a tűzoltók pedig több ezer segélyhívást kaptak.

Leonore Gewessler osztrák környezetvédelmi miniszter a földcsuszamlás hírére reagálva azt mondta, hogy véleménye szerint a klímaváltozás eredményezi az ilyen katasztrófákhoz vezető szélsőséges időjárási jelenségeket.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás