Mel Gibsontól tanulta a spéci módszert a magyar srác – Videó

Nem minden tudás hasznos...



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.06.10.
Módosítva: 2024.06.10.
mel gibson Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Országos Mentőszolgálat Hősképző

Sok mindent lehet tanulni a filmekből, de nagyon fontos különbséget tenni a szórakoztatás és a valóban hasznos tudás között...

Premiere of "Daddy’s Home 2"
Mel Gibson vállkiakasztást orvosló filmes megoldása nem működik az életben Fotó: AFP

„Érdemes megtanulni az elsősegélynyújtás helyes lépéseit, ahelyett, hogy különböző filmekből és sorozatokból szerzett tudásunkat próbálnánk kamatoztatni baj esetén”
– írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. Majd durva példák következnek:

„A mentők máig számos olyan esettel találkoznak, amikor a jó szándékú segítségnyújtó orvosi diplomáját a Vészhelyzet, vagy a Dr. House nézésével szerezte. Előfordult már, hogy szívószállal próbáltak gégemetszést végrehajtani egy ittas fiatalember ellátása érdekében, de arra is volt példa, hogy egy film hatására az otthoni varrókészlet segítségével szerették volna ellátni egy idős hölgy sebeit (nem meglepő módon az említett beavatkozások egyike sem járt sikerrel).”

A felsorolás itt még nem ér véget, jön egy szó szerint nagyon fájdalmas történet.

„Hasonlóan járt egy húsz év körüli férfi is a napokban, aki labdázás közben sérült meg. Egy barátja felajánlotta a sérültnek, hogy helyrehozza kificamodott vállát, hiszen pontosan tudja hogyan kell csinálni. A perceken át tartó próbálkozással (amely a sérült végtag ütésével, rángatásával és többszöri falhoz lökésével járt) azonban még több sérülést és rengeteg fájdalmat okozott barátjának, így végül inkább mentőt hívtak. Helyszínre érkező bajtársaink megvizsgálták, ellátták és stabil állapotban kórházba szállították a férfit. A segítőkész barát az életmentők kérdésére, hogy mégis honnan szerezte bizonygatott szaktudását, azt válaszolta, hogy a Halálos fegyver című filmből, Mel Gibsontól tanulta az eljárást”
– zárul az Országos Mentőszolgálat bejegyzése, melynek végén ott az üzenet: „A fikció maradjon a szórakozásé, valós gyakorlati tudásért pedig gyere el a mentők Hősképzőjére!”

Íme az emlékezetes jelenet a Halálos fegyver 2 című filmből:

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás